​Στα ροζ είναι από χθες φωτισμένο ένα από τα πιο κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο η πόλη μας συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης γνωστής εταιρείας καλλυντικών για τον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Έρευνες δείχνουν πως 1 στις δέκα κάποια στιγμή στη ζωή της θα εκδηλώ��ει καρκίνο του μαστού.

Όπως η κυρία Γαβριηλίδου, η πρόεδρος Πανελλαδικού συλλόγου γυναικών με καρκίνο του μαστού, Άλμα Ζωής, που πριν 18 χρόνια έδωσε τη δική της μάχη, βγήκε νικήτρια και σήμερα στηρίζει γυναίκες που βιώνουν τη νόσο.

«Ξέρετε οι γυναίκες νομίζουμε ότι αφορά μόνο αυτές που είναι δίπλα μας, τη διπλανή γυναίκα όχι εμάς γιατί νομίζουμε ότι εμάς ποτέ ο καρκίνος του μαστού δεν θα μας ακουμπήσει .Αυτό είναι λάθος, πρέπει να έχουμε το νου μας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην κάμερα του Star.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της ESTEE LAUDER COMPANIES, ένα από τα πιο κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας ντύθηκε στα ροζ και μετατράπηκε σε σύμβολο Ελπίδας. Τη φωταγώγηση έκανε η πρέσβειρα της εκστρατείας Ελένη Μενεγάκη ενώ είναι ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται παγκοσμίως εδώ και 15 χρόνια.

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

«Η γυναίκα θα πρέπει μεθοδευμένα να παρακολουθείται, να κάνει τα υπερηχογραφήματα της, μετά τα 35-40 να μπει σε ένα πληθυσμιακό μαστογραφικό έλεγχο και να πηγαίνει σε ένα γιατρό που εκείνη θα επιλέξει να τον εμπιστεύεται και να την παρακολουθεί» είπε ο χειρουργός μαστού και πρόεδρος του «Εμείς» , Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης.

Δείτε το βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star