​Το ότι το γούστο μας στον καφέ αποκαλύπτει αν είμαστε… ψυχοπαθείς, υποστηρίζει έρευνα πανεπιστημίου της Αυστρίας, που μελέτησε στις προτιμήσεις 953 ανθρώπων.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ποια τρόφιμα τους άρεσαν καλύτερα και στη συνέχεια απάντησαν σε διάφορα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τα οποία κατέγραφαν ιδιότητες όπως ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια και η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.

Όπως προέκυψε, τα άτομα που προτιμούσαν γενικά τις πικρές γεύσεις στο φαγητό και το ποτό (μπύρα, καφές, ραπανάκια, σέλινο κλπ) είχαν περισσότερα «κακόβουλα χαρακτηριστικά προσωπικότητας» και σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε συμπεριφορές σαδισμού και ψυχοπάθειας!

Επίσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις ήταν σταθερά συνδεδεμένη με το πόσο σκοτεινή προσωπικότητα έχει ένας άνθρωπος!

Αλήθεια, εσύ βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου;