​Την ώρα που στην Αμερική πλήθος επιστημόνων εστιάζει τ�� ενδιαφέρον του πάνω στην φαρμακευτική ουσία σαλσαλάτη του πάτερα της δυτικής ιατρικής Ιπποκράτη, εκτιμώντας ότι αυτή έχει θαυματουργική επίδραση στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, στην.... Κηφισιά και συγκεκριμένα στον Όμιλο Πνευματικών Αθλημάτων, «Διόνυσος», «κρύβεται» ένα .... άγνωστο φάρμακο για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και για την κατάθλιψη και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος!

ippokratis-.jpgAlzheimer_789285618.jpgbrain.jpg

Ο λόγος για το παιχνίδι... Μπριτζ, το οποίο εκτός από διασκέδαση, προσφέρει και ζωτικά οφέλη, καθώς βοηθά σημαντικά στην διατήρηση της μνήμης και την αποφυγή της κατάθλιψης. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που παίζουν τακτικά Μπριτζ έχουν 2,5 φορές λιγότερες πιθανότητες να πάθουν Αλτσχάιμερ.

22brain_span.jpg

Το Μπριτζ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τους γιατρούς και τα φάρμακα, ωστόσο παρέχει έναν διασκεδαστικό τρόπο για να «σώσουμε» το μυαλό μας καθώς μεγαλώνουμε.

mialo.jpg

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασχολούνται συστηματικά με το Μπριτζ.

Η πρόεδρος του Ομίλου Πνευματικών Αθλημάτων, «Διόνυσος», και διακεκριμένη οδοντίατρος και ορθοδοντικός, Μ.Μπαχλά Αναστασοπούλου εξήγησε στο star.gr τους επτά λόγους, που το Μπριτζ είναι απαραίτητο στη σύγχρονη κοινωνία, οπού ενώ όλα τρέχουν,εκατομμύρια μυαλά… σταματούν να δουλεύουν.

brainlift.jpg

Σύμφωνα με την κα Μπαχλά Αναστασοπούλου, το Μπριτζ είναι ένα «παιχνίδι ζωής» γιατί πάντα οι παίκτες, ασχέτως με το πόσα χρόνια το παίζουν, βρίσκουν νέες προκλήσεις και η μαθησιακή διαδικασία δεν σταματά πότε.

Με τάξη μεγέθους οκτάκις εκατομμύρια συνδυασμών το παιχνίδι μπορεί να είναι προκλητικό, απογοητευτικό ή συναρπαστικό, αλλά δεν θα είναι ποτέ βαρετό.

22brain_650.jpg

Κάθε φορά που παίζετε Μπριτζ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να βελτιώσετε τι�� ικανότητες σας στην επικοινωνία, τη λογική, τα μαθηματικά, τη μνήμη, την οπτικοποίηση και την ψυχολογία. Πολλοί παίκτες, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ομίλου Πνευματικών Αθλημάτων, «Διόνυσος», λένε ότι για ώρες μετά από έναν αγώνα Μπριτζ εξακολουθούν να αισθάνονται νοητική εγρήγορση και είναι γεμάτοι ενέργεια ... Είναι ένα μοναδικό είδος ψυχικής και πνευματικής προπόνησης και είναι τόσο χαλαρωτικό και αναζωογονητικό που δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες δραστηριότητες αναψυχής ή εργασίας.

Playing_Bridge_B8K_3282235b.jpg

Εκτός από όλα τα παραπάνω, έρευνες έχουν δείξει ότι ένας αγώνας Μπριτζ μπορεί να ενισχύσει ακόμη και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, λόγω του ότι με την υποκίνηση του φλοιού του εγκεφάλου, παράγεται μεγαλύτερος αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων, που καταπολεμούν πολλές νόσους.

altsxaimer.jpg

Αν παίζετε Μπριτζ .... μπορείτε, όπως λέει η κα Μπαχλά Αναστασοπούλου να βρείτε νέους φίλους και συμπαίκτες από 50 ομίλους Μπριτζ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό.

Όλα όσα χρειάζεστε για ένα παιχνίδι Μπριτζ είναι μια τράπουλα και τρία ακόμη άτομα. Εάν μάλιστα έχετε έναν υπ��λογιστή, δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο! Μπορείτε μόνοι σας να παίξετε ηλεκτρονικό Μπριτζ ή μπορείτε να συμμετέχετε σε παιχνίδια με χιλιάδες παίκτες από όλο τον κόσμο ... Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε μέρος σε διοργανώσεις του Ομίλου σας, όπου θα απολαύσετε έναν τρίωρο αγώνα Μπριτζ με κόστος μικρότερο του να πάτε σινεμά ...

Για μεγάλους και για ...μικρούς!

images.pngdfamily.jpg

Το Μπριτζ βοηθά παιδιά να εξοικειωθούν με τους αριθμούς, τις ομοιότητες και τις ακολουθίες. Παιδιά που ασχολούνται με το Μπριτζ βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στη λύση προβλημάτων, την αυτοσυγκέντρωση και τα μαθηματικά. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και καταλαβαίνουν ότι μέσα από την ομαδική εργασία μπορούν να διακριθούν έναντι των αντιπάλων τους.

hotel.jpgnes.jpg

Από όλους τους λόγους για να μάθετε Μπριτζ είναι ότι είναι απλά διασκεδαστικό. Προσφέρει την αγωνία του πόκερ, τις πνευματικές προκλήσεις του σκακ��ού και τον ενθουσιασμό των σπορ, όλα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που συμμετέχετε ενεργά! Αυτό είναι άλλωστε που συνεπαίρνει τους ανθρώπους του Μπριτζ και το καθιστά το πιο δημοφιλές πνευματικό άθλημα στον κόσμο.

Μην χάνετε χρόνο λοιπόν, πάρτε... χαρτιά και κατευθυνθείτε προς Κηφισιά!

xartia.jpgxartia2.jpg

Πληροφορίες:

Που: Όμιλος Πνευματικών Δικαιωμάτων Διόνυσος. Κρήτης 7 - Κηφισιά ΤΚ: 145-61

Πότε: Από Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 17:30 με τμήμα και για παιδιά

Τηλ: 2106209053, 6947472752

Email: bridgedir@gmail.com