Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η γυμναστική βοηθά στην απώλεια βάρους, στην απόκτηση ενός καλλίγραμμου και δυνατού σώματος και στην σύσφιξη. Ξέρατε όμως ότι η άσκηση μας κάνει και πιο… ευτυχισμένους; Γι’ αυτό αν σας ξαναπεί καμιά καλλίγραμμη φίλη σας ότι δεν χρειάζεται να γυμναστεί, διότι είναι ήδη αδύνατη, πείτε της ότι η γυμναστική επηρεάζει σημαντικά και την ψυχολογία μας. Ώρα να «γυμνάσουμε» και λίγο το μυαλό και το πνεύμα μας, όχι μόνο τους μυς μας!

Παρακάτω θα δείτε μερικούς λόγους, που η άσκηση σας κάνει ευτυχισμένους…

tdgyjhmfgjfgj.jpg

-Καταρχήν όταν ασκήστε, απελευθερώνονται κάποιες χημικές ουσίες, όπως είναι η ντοπαμίνη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα της ευτυχίας και της ευχαρίστησης.

Πιο συγκεκριμένα η ντοπαμίνη έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ευφορία. Και ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την παραγωγή της, είναι η σωματική δραστηριότητα.

-Η άσκηση μειώνει το άγχος. Όταν κάνετε μια σωματική δραστηριότητα, διώχνετε μακριά όλες σας τις ανησυχίες της ημέρας και έχετε λιγότερο στρες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και μειώνονται οι ορμόνες που σας προκαλούν άγχος. Λιγότερο στρες ισούται με μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

-Μπορεί μερικές μέρες να νιώθετε πολύ κουρασμένοι για να ασκηθείτε και έτσι προτιμάτε να χαλαρώσετε. Όμως, δεν έχει σημασία πόσο εξαντλημένοι είστε, γιατί η άσκηση θα αυξήσει την ενέργεια σας και θα αισθάνεστε άλλος άνθρωπος. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ονειρεύεστε τον καναπές σας, συγκεντρώστε όλη σας την ενέργεια και πηγαίνετε για προπόνηση. Το πιο πιθανό είναι ότι μετά θα έχετε αποκτήσει και πάλι τη χαμένη σας ενέργεια.

-Η άσκηση κάνει κάτι το μαγικό δίνοντας σας ψυχική δύναμη. Εκεί που νιώθατε την αυτοεκτίμηση σας στα πατώματα, ξαφνικά γυμνάζεστε και αντικρίζετε το σώμα σας με άλλο μάτι. Αποκτάτε και πάλι τη χαμένη σας εμπιστοσύνη και είστε πιο σίγουροι και πιο δυνατοί, έτοιμοι να κατακτήσετε όλους σας τους στόχους.

Άρα, την επόμενη φορά, που θα νιώσετε άγχος, θλίψη ή ότι δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, πηγαίνετε να ασκηθείτε και η ζωή σας θα γίνει πιο φωτεινή και χαρούμενη.