Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» προέβη σε μια πολύ σημαντική κίνηση.

Αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο μαστού στην ποιότητα ζωής των γυναικών, διεξάγει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο μαστού, δηλαδή σε όσες κάνουν χημειοθεραπεία / ακτινοθεραπεία.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο μαστού συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με μερική ή ολική πτώση των μαλλιών, μερική ή ολική πτώση των φρυδιών και των βλεφαρίδων, το έγκαυμα, τη στοματίτιδα ή τον ερεθισμό των χειλιών και το εξάνθημα.

Οι παρενέργειες επιφέρουν πολλές αλλαγές στη ζωή της γυναίκας, καθώς επηρεάζουν την εικόνα σώματος και εαυτού, συμβάλλουν στη μείωση της αυτοπεποίθησης και κατά συνέπεια επιδρούν στη γενικότερη ποιότητα ζωής τους. Με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα βοηθηθούν οι ασθενείς , ώστε να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και την εικόνα του εαυτού τους!

Τα εκπαιδευτικά Σεμινάρια «Σε κάθε φάση… γυναίκα» αναλυτικά:

5/10: Περιποίηση δέρματος κατά τη διάρκεια των θεραπειών

12/10: Συμβουλές μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των θεραπειών

19/10: Φροντίδα νυχιών κατά τη διάρκεια των θεραπειών κα τρόποι διαχείρισης της αλωπεκίας

26/10: Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Δεν αλλάζω εγώ»

Περαιτέρω ληροφορίες:

-ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθηση

-Τοποθεσία: Γραφεία «Άλμα Ζωής», 3ης Σεπτεμβρίου 59, 5ος όροφος, 10433 Αθήνα (κοντά στη Πλατεία Βικτωρίας) στις 17:30 με 19:00 κάθε ημέρας.

-Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά

-Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 4180006