Δουλεύεις 09:00 το πρωί με 17:00 το απόγευμα; Μήπως το επαγγελματικό σου ωράριο συμπίπτει πάνω-κάτω με τις παραπάνω ώρες; Αν ναι, τότε πρέπει να προσέχεις, διότι σύμφωνα με επιστήμονες, η εργασία εκείνες τις ώρες κάνει κακό στην υγεία.
Συγκεκριμένα, η δουλειά πριν τις 10 μπορεί να οδηγήσει σε αρρώστιες, σύμφωνα με ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.Όπως υποστηρίζει ο Dr Paul Kelley, όλα σχετίζονται με το ρολόι του σώματός μας, κάτι που σημαίνει πως μας είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε μέχρι κάποια ώρα.
«Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας μας. Το προσωπικό θα πρέπει να ξεκινά τη δουλειά μετά τις 10 το πρωί», αναφέρει ο κ. Kelley και συνεχίζει:«Συνήθως οι άνθρωποι στερούνται ύπνου. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ρυθμούς μας εντός του 24ώρου. Δεν μπορεί κανείς να μάθει να σηκώνεται μια συγκεκριμένη ώρα. Το σώμα θα πρέπει να εναρμονιστεί με το φως του ήλι��υ».
«Είναι εξαιρετικά επιζήμιο για το σύστημα του σώματός μας, αλλά και για τις συναισθηματικές μας επιδόσεις», συμπληρώνει.Όπως τονίζει, το συκώτι και η καρδιά μας έχουν διαφορετικά μοτίβα και εμείς με το να ξυπνάμε πολύ πρωί και να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας, τους ζητάμε να τα αλλάξουμε.