​Ένας οργασμός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα... σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Βρετανίας. Όπως αποδεικνύεται μέσα από έρευνες ο οργασμός είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την υγεία.

«Εκκρίνει την ωκυτονίνη, τη σπουδαία ορμόνη που συνδέεται με τη βιολογία και τη συναισθηματική συμπεριφορά του ανθρώπου. Τις ενδορφίνες που έχουν ισχυρή, αναλγητική, μυοχαλαρωτική και ευφορική διάθεση κι ασφαλώς δρα θετικά στις νευροσυνάψεις της ν��οπαμίνης που είναι η ορμόνη της ευτυχίας» ανέφερε στο Star, ο Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής.

askitis.jpg
Προστατεύει τον οργανισμό από τη γρίπη και τις ιώσεις, απομακρύνει τις πιθανότητες εμφράγματος ενώ είναι πιο αποτελεσματικός από την ασπιρίνη στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου.

«Έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν σταθερή σεξουαλική ζωή δεν έχουν πονοκεφάλους και το πρωί μάλιστα ξυπνούν καλύτερα. Έχουμε υψηλό δείκτη προφύλαξης προς τον καρκίνο, προς τα καρδιαγγειακά νοσήματα, στην υπέρταση τώρα μεγάλη πολυκεντρική μελέτη δείχνει για τους άνδρες που έχουν 2 φορές την εβδομάδα σεξουαλική ζωή ότι μειώνεται σοβαρά η πίεσή τους» προσθέτει.

Απελευθερώνει στον οργανισμό τη σεροτονίνη που είναι βασικό συστατικό αντικαταθλιπτικών χαπιών ενώ έχει και ισχυρή αντιγηραντική δράση.

«Το σεξ πρέπει να ξέρετε - και σας μιλάω και ως ψυχίατρος - βοηθάει σημαντικά στην ψυχική ισορροπία του ανθρώπου, τον κάνει τον άνθρωπο να αγαπάει τον εαυτό του, είναι πιο κοινωνικός, προσέχει την υγεία του» καταλήγει.

Ένα αποτελεσματικό «φάρμακο» που δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού...