Αν νομίζετε πως μία έκτρωση έχει επιπτώσεις μόνο στην ψυχική υγεία μίας γυναίκας κάνετε λάθος. Επιπτώσεις έχει και στην υγεία της μιας και η διακοπή κύησης ευθύνεται για πολλές μορφές καρκίνου.

Ιατρικές έρευνες που έχουν γίνει πάνω σε αυτό το θέμα έχουν δείξει πως οι γυναίκες που έχουν στο ιστορικό τους μία άμβλωση παρουσιάζουν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του μαστού από μία γυναίκα που έπαιρνε τις προφυλάξεις τη��.

Πως συμβαίνει αυτό; Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης τα λοβίδια του στήθους προετοιμάζονται για την γαλοκτοφορία και σε συνδιασμό με τα υψηλά οιστρογόνα που επικρατούν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλούν τον καρκίνο του μαστού!

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ο μόνος που απειλεί τις γυναίκες με ιστορικό εκτρώσεων καθώς και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και των ωοθηκών καραδοκεί στην πόρτα καθώς με την συγκεκριμένη διαδικασία η μήτρα της γυναίκας τραυματίζεται από τα χειρουργικά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο γυναικολόγος ενώ σύμφωνα με έρευνες, όσο πιο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη τόσο περισσότερες και οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν στην υγεία της γυναίκας.

Μία άλλη μορφή καρκίνου από την οποία κινδυνεύουν οι γυναίκες με αμβλώσεις στο ιστορικό τους είναι ο καρκίνος του ήπαρ. Σε μία εγκυμοσύνη στον οργανισμό της γυναίκας γίνονται κάποιες ορμονικές αλλαγές που η απότομη αλλαγή τους δημιουργεί προβλήματα στο συκώτι τα οποία εμφανίζονται στο πέρασμα του χρόνου.