Αν νομίζεις πως ο καρκίνος είναι κατά βάση κληρονομικός και πως δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα προκειμένου να τον αποτρέψεις κάνεις λάθος.

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και βάζοντας κάποιες τροφές με αντικαρκινική δράση στη ζωή σου, μπορείς να του κλείσεις την πόρτα στα μούτρα.

Φάε χωρίς τύψεις την σοκολάτα σου μιας και το κακάο που περιέχει κατεχίνες και προκυανιδίνες που αποτρέπουν την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου.

kakao.jpg

Όχι μόνο σοκολάτα αλλά και ξηρούς καρπούς μπορείτε να καταναλώσετε. Μη βιαστείτε να χαρείτε γιατί δεν εννοούμε όλους τους ξηρούς καρπούς αλλά τα πικραμύγδαλα που περιέχουν Β17. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ίσως η πιο ισχυρή αντικαρκινική της φύσης.

ΑΜΥΓΔΑΛΑ.jpg

Αν δεν σας αρέσει η πικρή γεύση των αμυγδάλων μπορείτε να προσλάβετε την Β17 βιταμίνη από τα βερίκοκα που επίσης θα κάνουν πολύ καλό στην υγεία της.

berikoka.jpg

Για το μεσημεριανό σας προτιμήστε σολομό με μπόλικο ελαιόλαδο καθώς τόσο τα Ω3 λιπαρά του ψαριού όσο και οι βιταμίνη Α που περιέχει θα κλείσουν την πόρτα μια και καλή στην εμφάνιση του καρκίνου.

v3.jpg

Αν τρώτε σαλάτες προτιμήστε το μπρόκολο καθώς έρευνες έχουν αποδείξει πως αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου αλλά και του μαστού. Αν πάλι το θεωρείτε άνοστο και δεν σας αρέσει η γεύση του φάτε μία ντοματοσαλάτα. Η ντομάτα λυκοπένιο το οποίο καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων.


μπροκολο (640x263).jpg

Αν καμία από τις παραπάνω τροφές δεν σας αρέσει φροντίστε τουλάχιστον στις μερίδες φαγητού που τρώτε να βάζετε μπόλικο λεμόνι μιας και έχει αντικαρκινική δράση.

lemoni.jpg