Για τη πλειοψηφία των ανθρώπων το σεξ αποτελεί μια απολαυστική πράξη με το έτερο ήμισυ. Για κάποιες γυναίκες όμως, η σεξουαλική πράξη ισοδυναμεί με εφιάλτη κι αυτό γιατί κάθε φορά παρουσιάζουν αλλεργικά συμπτώματα.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, υπάρχουν γυναίκες που έχουν αλλεργία στο σπέρμα! Ο δόκτωρ Μάικλ Κάρολ, λέκτορας στην αναπαραγωγική επιστήμη του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Μετροπόλιταν, υποστηρίζει πως έρευνα που έχει κάνει, δείχνει ότι μέχρι και το 12% των γυναικών (δηλαδή 1,2 στις 10) μπορεί να έχουν την αλλεργία αυτή.
Όπως υποστηρίζει, γυναίκες μεταξύ 20 και 30 είναι εκείνες που βάλλονται περισσότερο και στις οποίες εμφανίζονται αμέσως τα συμπτώματα μέχρι και μία ώρα μετά το σεξ. Οι αλλεργικές γυναίκες αντιδρούν έτσι με όλους τους συντρόφους με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή, ένδειξη που ενισχύει το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ψυχολογική βάση.
Αυστραλοί επιστήμονες πάλι, θεωρούν ότι αυτή η αλλεργία μπορεί να είναι αιτία μιας άλλης πολύ σοβαρής πάθησης, της ενδομητρίωσης, η οποία πλήττει στο Ηνωμένο Βασίλειο 1 στις 10 γυναίκες. Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλείται από τα ενδομήτρια κύτταρα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και στειρότητα!