​Έχεις ετοιμάσει τα πράγματα σου, οι βαλίτσες είναι πιο γεμάτες… πεθαίνεις και παίρνεις το δρόμο για το αεροδρόμιο για την πτήση που θα σε οδηγήσει στον προορισμό σου! Μπαίνεις στο αεροπλάνο μετά τον έλεγχο, βάζεις τη ζώνη, ανοίγεις το τραπεζάκι, ακουμπάς τα πράγματα σου και τρως το φαγητό σου!

Έχεις, όμως, αναρωτηθεί πόσο «υγιεινή» είναι μια πτήση; Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε όλες τις κινήσεις που κάνεις πριν και αφού μπεις μέσα στο αεροπλάνο. Μια έρευνα που έγινε στην Αμερική θα σε κάνει να σκεφτείς δυο και τρεις φορές τα όσα κάνεις, μιας και παντού υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία σου.

shutterstockLuggage1_b2.jpg
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχήΈχεις σκεφτεί πόσα χέρια, πιάνουν τα χερούλια της βαλίτσας σου; Λοιπόν, έχουμε και λέμε… Τα χερούλια της βαλίτσας σου έχουν πιάσει όσοι την χρησιμοποιήσαν παλαιότερα, ο οδηγός ταξί που θα σε πάει στο αεροδρόμιο, οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα σου κάνουν έλεγχο, ο άνθρωπος που θα σε παραλάβει από το αεροδρόμιο και ο αχθοφόρος του ξενοδοχείου. Κάπου εδώ να σε ενημερώσουμε ότι οι ειδικοί λένε ότι ο μέσος άνθρωπος μεταφέρει περισσότερα από 10.000.000 βακτήρια στα χέρια… Κάνε λοιπόν τα μαθηματικά και θα βρεθείς μπροστά σε ένα δυσάρεστο συμπέρασμα!

1221335058CXD62Rg.jpg
Σειρά, τώρα έχει το εσωτερικό του αεροπλάνου… Μια αεροσυνοδός, η οποία θέλησε να παραμείνει άγνωστη, το ομολόγησε: «οι καθαριστές δεν έχουν χρόνο να απολυμάνουν πλήρως τα αεροπλάνα μεταξύ των ταξιδιών». Και συνέχισε λέγοντας: «Έχω δει επιβάτες να αλλάζουν την πάνα του μωρού τους στο τραπέζι, να κόβουν τα νύχια τους επί του σκάφους ή ακόμη και να ουρούν στα καθίσματα. Τα χαλιά είναι βρώμικα και τα δάπεδα της τουαλέτας είναι τα χειρότερα. Συνιστώ στους επιβάτες να αποστειρώνουν τα τραπεζάκια τους και άλλες επιφ��νειες πριν την απογείωση με ένα απολυμαντικό σπρέι, να πλένουν καλά τα χέρια τους και να μην περπατάνε ξυπόλητοι στο διάδρομο». Κάτι μας λέει ότι στο επόμενο ταξίδι σου θα αδειάσεις ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό, πριν κάτσεις.

Ακόμα χειρότερες είναι οι ζώνες ασφαλείας του αεροσκάφους, μιας και τις αγγίζουν χιλιάδες χέρια, καθώς σπάνια καθαρίζονται ή αντικαθίστανται. «Πρόκειται για βακτήρια που ζουν στο έντερο μας και σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις» τονίζει ο γιατρός Ρόμπερτ Γκλάτερ από το νοσοκομείο Λένοξ Χιλ της Νέας Υόρκης.