Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα στις γυνα��κες. Πιθανόν να είναι και το συχνότερο αφού η πλειοψηφία των γυναικών έχει μικρότερου ή μεγαλύτερου βαθμού κυτταρίτιδα. Πολλές μέθοδοι έχουν υποσχεθεί τη θαυματουργή λύση. Από αυτές οι περισσότερες τελικά διέψευσαν τις προσδοκίες.

Οι μόνες λύσεις που αποδείχτηκαν αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση τόσο της κυτταρίτιδας, όσο και του τοπικού πάχους, είναι:

1. η λεμφική παροχέτευση και

2. η μεσοθεραπεία.

Λέγοντας λεμφική παροχέτευση εννοούμε ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών, τα οποία με το δικό του τρόπο το καθένα, αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στο να βελτιώσουν τοπικά την κυκλοφορία και να παροχετεύσουν το οίδημα που βρίσκεται ανάμεσα στα κύτταρα του επιφανειακού λίπους.

Το ίδιο κάνει και η μεσοθεραπεία αλλά με διαφορετικό τρόπο, εγχύοντας δηλαδή ουσίες τοπικά, οι οποίες βελτιώνουν την κυκλοφορία στην περιοχή. Μέσω της τόνωσης της κυκλοφορίας, διώχνουν το οίδημα που βρίσκεται ανάμεσα στα λιποκύτταρα.

Όπως είπε στο star.gr, ο πλαστικός χειρουργός Αθ.Χριστόπουλος, εφαρμόζοντας και τις δύο παραπάνω μεθόδους παράλληλα, έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.