Αν ψάχνατε άλλοθι για να τσιμπήσετε λίγο παραπάνω σήμερα, το βρήκατε! Για όσους δεν το γνωρίζουν, η 6η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας!

Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, πρώην ανορεξική, επικεφαλής σήμερα της αντιδιαιτ��κής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέα του best seller «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Ο εορτασμός αυτός είναι συμβολικός και μας καλεί όλους να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος, να πληροφορηθούμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία ακραία δίαιτα αδυνατίσματος και να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας!

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα, σας συμβουλεύουμε να αγαπήσετε το σώμα και τον εαυτό σας, να αντιμετωπίζετε με σεβασμό εκείνους που ξεφεύγουν από τα προβαλλόμενα «πρότυπα» και να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής!