Η πλειοψηφία των ανδρών σήμερα έχει μούσια. Πείτε το μόδα, πείτε το style το θέμα είναι ότι πλέον δύο στους τρεις άντρες ανεξαρτήτου ηλικίας έχουν υιοθετήσει αυτό το look. Ωστόσο, μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύει ότι μερικές γενειάδες είναι πιο βρώμικες κι από… τουαλέτες! Ναι, ναι καλά ακούσατε!
Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την έρευνα αυτή εμπνεύστηκαν οι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού KOAT TV, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν από γενειοφόρους περαστικούς να πάρουν με μπατονέτα δείγματα από τις γενειάδες τους. Τα δείγματα αυτά ανέλυσε στη συνέχεια ο μικροβιολόγος δρ Τζων Γκόλομπικ από τον όμιλο διαγνωστικών κέντρων Quest Diagnostics.
Όσο για τα αποτελέσματα της ανάλυσης; Αυτά άφησαν άπαντες άφωνους με τον δρ Γκολόμπικ να παραδέχεται «Συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ», εξηγώντας πως η έκπληξή του οφείλεται στο γεγονός ότι σε μερικές από τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια των εντέρων - «το είδος που κανονικά βρίσκουμε στα κόπρανα», όπως είπε.
Ο δρ Γκολόμπικ διευκρίνισε πως σε όλες τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια, ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αλλά και στο σώμα μας. Το να βρει, όμως, εντερικά βακτήρια σε κάποιες από αυτές, ήταν εκτός λογικής.
«Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή ρυπαρότητα για να βρεθεί κάτι τόσο ανησυχητικό», τόνισε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι «κάτοχοι» αυτών των γενειάδων δεν έχουν μάθει να πλένουν τα χέρια τους αφότου πάνε στη τουαλέτα.
Βέβαια, τα επίπεδα των εντερικών βακτηρίων που εντοπίστηκαν δεν ήταν τέτοια ώστε να μπορούν να αρρωστήσουν όποιον έρθει σε επαφή με την γενειάδα. Δεδομένου, όμως, ότι η πρωτότυπη αυτή έρευνα ήταν πολύ μικρή, δεν αποκλείεται να ήταν διαφορετικά τα δεδομένα εάν συμμετείχε πολλαπλάσιος αριθμός εθελοντών.
Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που προωθήθηκε στους κατόχους γενειάδας μετά την συγκεκριμένη έρευνα, είναι να φροντίσουν να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν βγουν από την τουαλέτα και να σαπουνίζουν εξίσου καλά και καθημερινά την γενειάδα τους. Τέλος, ο δρ Γκόλομπικ συνιστά να μην αγγίζουν τα γένια τους καθόλου στη διάρκεια της ημέρας.