​Έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν τα δόντια σας και δεν ξέρετε που οφείλεται το γεγονός αυτό; Ενδέχεται η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος να είναι οι παρακάτω τροφές! Γι’ αυτό δείτε τις προσεκτικά και ελαττώστε την κατανάλωσή τους…

-Κόκκινο ή λευκό κρασί. Όχι μόνο το κόκκινο κρασί, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά και το λευκό, είναι ικανό να σας χαρίσει κίτρινα δόντια. Ο λόγος είναι, ότι και τα δύο περιέχουν τανίνες, οι οποίες μπορεί να αφήσουν ένα κίτρινο αποτύπωμα στα δόντια σας. Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, μετά από ένα ποτήρι κρασί και θα κρατήσετε τα δόντια σας λεύκα.

-Τσάι και καφές. Και τα δύο αφεψήματα έχουν τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες στο χρώμα των δοντιών σας. Οι ειδικοί λένε ότι, αν δεν πίνετε μαύρο τσάι, μπορεί να βοηθήσει.

-Ξύδι μπαλσάμικο. Αυτό το σκούρο και γευστικό ξύδι μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια σας. Τα καλά νέα είναι, ότι αν το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες ή σπανάκι, αυτές τείνουν να μειώσουν τις δραστικές συνέπειες.

-Κάρυ. Σίγουρα έχει υπέροχη γεύση! Αλλά, το χρώμα του κάρυ θα αφήσει στα δόντια σας μια απόχρωση του κίτρινου, αν δοκιμάζετε συνέχεια αυτό το εξωτικό μπαχαρικό.

-Σάλτσα ντομάτας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις κόκκινες σάλτσες ζυμαρικών; Λοιπόν, αν είστε λάτρεις, τα δόντια σας μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται πιο σκούρα. Δεν είναι μόνο το χρώμα της ντομάτας, αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ όξινο τρόφιμο. Και πάλι μία λύση είναι να έχετε σπανάκι στο ίδιο γεύμα.

-Μούρα. Αυτά τα φρούτα είναι γεμάτα από βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, που βελτιώνουν την υγεία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ χρωματιστά και θα αφήσουν το σημάδι τους, δεδομένου ότι τείνουν να κολλούν στο σμάλτο των δοντιών. Άρα, την επόμενη φορά, που θα φάτε τα μούρα, θυμηθείτε να πιείτε λίγο νερό.