Η δυσκοιλιότητα είναι μια άσχημη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει πολύς κόσμος. Η αιτία δεν είναι μόνο το στρες όπως πολλοί νομίζουν, αλλά και κάποιες συγκεκριμένες τροφές που την προκαλούν. Ποιες είναι αυτές; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω…

1.Γαλακτοκομικά. Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά τυριά και χαμηλή σε φυτικές ίνες μπορεί να επηρεάσει την πέψη και κατ επέκταση να αυξήσει τη δυσκοιλιότητα. Αν όμως προσθέσετε στη διατροφή σας σαλάτες και φρούτα, θα μειώσετε το πρόβλημα και θα βοηθήσετε στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

2.Κόκκινο κρέας. Το κόκκινο κρέας από μόνο του δεν είναι αιτία για δυσκοιλιότητα. Αν όμως, το καταναλώνετε συχνά και χωρίς να το συνδυάζετε με μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε κόκκινο κρέας όχι περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα και ότι το συνοδεύετε μια μεγάλη σαλάτα.

3.Κατεψυγμένα γεύματα. Μπορεί το κατεψυγμένο φαγητό να είναι βολικό και να εξοικονομεί χρόνο, όμως δεν πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Τα κατεψυγμένα γεύματα είναι σχεδόν πάντα υψηλά σε λιπαρά και φτωχά σε φυτικές ίνες. Επίσης, για να διατηρηθούν μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το αλάτι δημιουργεί κατακρατήσεις στο σώμα σας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

4.Σοκολάτα. Μια μέτρια πρόσληψη σοκολάτας έχει αποδειχθεί ότι είναι υγιής, γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί επίσης, να αυξήσει τη διάθεση σας. Όμως, μεγάλες ποσότητες σοκολάτας μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και τις κινήσεις του εντέρου.

Δείτε επίσης:

Προλάβετε και θεραπεύστε ��ην δυσκοιλιότητα