Διανύουμε τη περίοδο ��ης Σαρακοστής, γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων νηστεύει. Τη περίοδο αυτή λοιπόν, αποφεύγεται η κατανάλωση δύο βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικά και κρέας), ενώ οι περισσότεροι που βρίσκονται σε περίοδο νηστείας, καταναλώνουν κυρίως όσπρια, φρούτα, λαχανικά, λαδερά και αμυλούχα.
Αυτή, όμως, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών δημιουργεί πιθανές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι πρωτεΐνες. Συγκεκριμένα, το ασβέστιο μειώνεται λόγω της αποχής από τα γαλακτοκομικά, ενώ η πρόσληψη σιδήρου και πρωτεϊνών μειώνεται επειδή δεν καταναλώνετε τροφές ζωικής προέλευσης.
Πώς μπορείτε άραγε να αναπληρώσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, ώστε να μην λείψει τίποτα από τον οργανισμό σας στη περίοδο της νηστείας; Η απάντηση βρίσκεται στο Μακεδονικό Ταχίνι, που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου σπόρου.
Η υπεροχή του σε ασβέστιο και σίδηρο το καθιστά απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχει, αν και φυτικής προέλευσης, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης που συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό.
Με άλλα λόγια, το Μακεδονικό Ταχίνι είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας που πρέπει να έχει θέση στο καθημερινό διαιτολόγιο, όχι μόνο κατά την περίοδο της Σαρακοστής αλλά και κάθε μέρα!