Τυφλός οικοδόμος ξαναβρήκε το φως του, μετά την δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που υποβλήθηκε, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Η επιτυχής μεταμόσχευση έγινε στην Αθήνα και ανοίγει νέους δρόμους σε τέτοιου είδους θεραπείες.

Είχε χάσει την όραση του το 1992 και σήμερα μετά από 23 χρόνια μπορεί να δει την οικογένεια του, αφού υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστοκυττάρων. Χάρη στην αδελφή του, τη μόνη συμβατή δότη με τον 46χρονο, η ζωή του οικοδόμου άλλαξε.

Ο 46χρονος οικοδόμος έχασε την όραση του σε εργατικό ατύχημα. Υπέστη χημικό έγκαυμα από ασβέστη και στα δυο του μάτια και κάθε μέρα για εκείνον ήταν ένας απίστευτος γολγοθάς, αφού από τη μέρα του ατυχήματος και μετά, υποβλήθηκε σε πολλαπλές ανεπιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις.

«Η όραση του ενδέχεται να βελτιωθεί περαιτέρω στο μέλλον, αν υποβληθεί σε μεταμόσχευση κερατοειδούς σε δεύτερο στάδιο» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, κ. Ιωάννης Μάλλιας.

Ακόμη και μέσα στο σπίτι η μετακίνηση του ήταν αδύνατη, χωρίς τη βοήθεια συνοδού, με τη συγκεκριμένη επέμβαση να ανοίγει πολλά παράθυρα αισιοδοξίας.

Η μαγεία της επιστήμης και σε αυτή την περίπτωση έφερε και πάλι χαμόγελα...