Κατά καιρούς πολλοί άνδρες αναρωτιούνται για το πιο μπορεί να είναι το… σωστό μήκος του πέους τους.

Από εδώ και στο εξής θα μπορούν να είναι πιο ήρεμοι, αφού μία βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο BJU International, ήρθε να δώσει απάντηση σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις.

Έτσι λοιπόν, όταν το ανδρικό μόριο είναι σε στύση, κατά μέσο όρο, έχει μήκος 13,12 εκατοστά.

Οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Δρ Ντέβιντ Βιλ, μελέτησαν όλες τις ήδη δημοσιευμένες μελέτες που περιλάμβαναν μετρήσεις ανδρικών γεννητικών οργάνων κάθε φυλής και κάθε ηλικίας. Οι μετρήσεις αφορούσαν συνολικά 15.521 άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο μήκος του πέους σε φάση χαλάρωσης είναι 9,16 εκατο��τά. Στους 100 άνδρες μόνο οι πέντε έχουν πέος άνω των 16 εκατοστών, ενώ επίσης μόνο οι πέντε έχουν πέος μικρότερο των 10 εκατοστών.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος.

Το μόνο σίγουρο, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι αν ένας άνδρας έχει μεγάλο πέος, φοράει και μεγάλο νούμερο παπούτσι, χωρίς να ισχύει κατ’ ανάγκη το αντίθετο.

Ωστόσο, οι ερευνητές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι μερικοί άνδρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του πέους τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται «δυσμορφική διαταραχή σώματος».

«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να διαβεβαιώσουν την μεγάλη πλειονότητα των ανδρών πως το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιλ.