Ένας κορυφαίος επιστήμονας, υποστήριξε ότι αντικαταθλιπτικά και άλλου είδους φάρμακα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν από το πόνο που συχνά προκαλεί η αγάπη κι ο έρωτας.
Σχολιάζοντας μια τέτοια δήλωση, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ένα τέτοιο «μαγικό» χάπι που απαλύνει το πόνο της αγάπης θα γινόταν best seller μιας και υπάρχουν πολλές ραγισμένες καρδιές εκεί έξω. Κάποιος άλλος βέβαια, θα μπορούσε να διαφωνήσει, υποστηρίζοντας ότι ο πόνος είναι μέσα στο παιχνίδι και πως αν δεν πονέσεις, δεν θα… το ζήσεις!
Έγγραφο πάντως που δημοσιεύεται στο Cambridge, αναφέρει ότι «Η φαρμακευτική ή άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση (ή τη μείωση) των συναισθημάτων της λαγνείας, της έλξης και της προσκόλλησης σε ρομαντικές συνεργασίες των ενηλίκων» και συμπληρώνει «Τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την ευημερία και την καλή συνύπαρξη ζευγαριών.»
Μάλιστα, ο συγγραφέας του δημοσιεύματος Brian D Earp δήλωσε ότι υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου μια τέτοια θεραπεία για το πόνο της αγάπης θα ήταν πολύ χρήσιμη , καθώς θεωρεί ότι «Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε επικίνδυνες σχέσεις και μολονότι γνωρίζουν ότι πρέπει να ξεφύγουν από αυτή τη κατάσταση, δυσκολεύονται να σπάσουν τα δεσμά της συναισθηματικής τους προσκόλλησης, με αποτέλεσμα να πληγώνονται».
Ο Earp σημειώνει επίσης, ότι ορισμένοι ορθόδοξοι Εβραίοι έχουν ήδη συνταγογραφήσει τέτοια αντικαταθλιπτικά σε νεαρούς μαθητές τους, ούτως ώστε να μειωθεί η λίμπιντό τους και να αποκλειστεί η πιθανότητα να ερωτευτούν!