Γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς όργανα αναπαραγωγής, εξέπληξε τους πάντες όταν κατάφερε να φέρει στο κόσμο δίδυμα μωράκια, έπειτα από ορμονοθεραπεία που επέτρεψε την δημιουργία μήτρας στο σώμα της.

Ο λόγος για τη Χέιλι Χέινς. Όταν εκείνη ήταν 19 ετών, απευθύνθηκε στους γιατρούς επειδή ακόμα δεν είχε έμμηνο ρύση. Έπειτα από μήνες αιματολογικών και διαγνωστικών εξετάσεων έμαθε ότι δεν διέθετε εσωτερικά όργανα αναπαραγωγής και ότι γενετικά ήταν άντρας.

Αυτό οφειλόταν στο ότι έπασχε από σύνδρομο υπαισθησίας στα ανδρογόνα - μία διαταραχή της ανάπτυξης του φύλου.

«Όταν μου είπαν ότι δεν είχα μήτρα, τα ‘χασα τόσο πολύ που ένιωσα ναυτία. Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν αν θα μπορούσα να κάνω παιδιά και ξαφνικά έχανα ένα τεράστιο κομμάτι από τη ζωή μου», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο.

«Ένιωσα σαν να ήμουν μισή γυναίκα και αναρωτήθηκα τι είδους σχέσεις θα έκανα από δω και πέρα, αφού θα έπρεπε να μιλάω γι’ αυτό από το πρώτο ραντεβού».

Η κυρία Χέινς έτρεξε να τα πει όλα στον καλύτερό της φίλο, τον Σαμ, με τον οποίο γνωρίζονταν ήδη τρία χρόνια και ήταν ο έμπιστός της. Ο άντρας αυτός έγινε αργότερα ο σύντροφος και σύζυγός της, και σήμερα, εννέα χρόνια έπειτα από την αρχική διάγνωση, είναι ο πατέρας των παιδιών της.

Μετά την αρχική διάγνωση, η νεαρή κοπέλα επισκέφτηκε πολλούς γιατρούς, ένας εκ των οποίων εντόπισε έναν χρόνο αργότερα στις τομογραφίες της μία μικροσκοπική μήτρα, την οποία δεν είχαν δει οι προηγούμενοι συνάδελφοί του.

«Το μέγεθός της ήταν κάποια ελάχιστα χιλιοστά, αλλά ήταν μια αρχή», δήλωσε η κυρία Χέινς. «Ο γιατρός μού είπε θα μου δώσει ορμόνες για να μεγαλώσει. Κάτι ήταν κι αυτό. Μπορεί να μην έμενα έγ��υος με φυσικό τρόπο, αλλά τουλάχιστον είχα την επιλογή της εξωσωματικής με δανεικό ωάριο».

Η 28χρονη σήμερα κυρία Χέινς, άρχισε να παίρνει ορμόνες και το 2011 η μήτρα της ήταν έτοιμη για εξωσωματική. Ωστόσο, πέρασαν άλλα τρία χρόνια έως ότου αποφασίσει το ζευγάρι να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Η εξωσωματική έγινε πέρυσι τον Απρίλιο με δύο δανεικά ωάρια και το σπέρμα του συζύγου της. Δύο εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι μάθαινε ότι η θεραπεία είχε πετύχει και στις έξι εβδομάδες ενημερώθηκαν ότι και τα δύο έμβρυα αναπτύσσονταν φυσιολογικά.

Η εγκυμοσύνη κύλησε ομαλά και τον περασμένο Δεκέμβριο, παραμονή Χριστουγέννων, η νεαρή γυναίκα έφερε στον κόσμο τις μικρούλες Έιβερι και Ντάρσι.

«Όταν τις κράτησα για πρώτη φορά στα χέρια μου, ήμουν διαλυμένη. Είχα περάσει εννέα χρόνια προσπαθώντας να αποδεχτώ το γεγονός ότι δεν θα αποκτούσα ποτέ παιδί και εκείνη τη στιγμή είχα στα χέρια μου δύο», πρόσθεσε. «Ακόμα και τώρα, ο Σαμ κι εγώ ακόμα νιώθουμε εξαντλημένοι συναισθηματικά, αλλά την ίδια στιγμή πετάμε στον έβδομο ουρανό».