​Θέλετε να αλλάξετε την ζωή σας; Το… «μυστικό», βρίσκεται στην χαρτογράφηση του εαυτού και των πεποιθήσεων σας.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ευγενία Καρυώτη και George Phillips («Η χαρτογράφηση των πεποιθήσεων»), οι πεποιθήσεις που έχουμε ως άνθρωποι είναι αυτές που καθορίζουν τη ζωή μας και τη στάση μας προς αυτήν και το κόσμο γύρω μας.

7.jpg

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ:

Οι αναμνήσεις που έχουμε από το σύνολο των υποκειμενικών εμπειριών της παιδικής ηλικίας αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία χαράσσουμε την πορεία της ζωής μας. Οι πεποιθήσεις μας είναι τα νοητικά φίλτρα μέσα από τα οποία αξιολογούμε κάθε νέα εμπειρία και μας οδηγούν ασυνείδητα στην ανακύκλωση εμπειριών παρόμοιων με όσα έχουμε ζήσει.

Οι αυτόματες αρνητικές σκέψεις, τα συναισθήματα φόβου, θυμού, πόνου, ντροπής, οι δυσλειτουργικές σχέσεις, η υποτίμηση του εαυτού μας, ακόμη και τα σωματικά συμπτώματα μπορεί να απορρέουν από το πεποιθησιακό μας σύστημα και να έχουν τη ρίζα τους σε αρνητικές εμπειρίες που ζήσαμε ως παιδιά.

Οι αναμνήσεις δηλαδή είναι το «δακτυλικό αποτύπωμα» του παρελθόντος στην ταυτότητα της σημερινής μας πραγματικότητας.

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:

Αν η πραγματικότητά μας δεν μας αρέσει,μπορούμε να την αλλάξουμε, αλλάζοντας τον τρόπο που σκεπτόμαστε.

Μία από τις θαυμαστές ιδιότητες του νου είναι ότι μπορεί να κάνει νέους συσχετισμούς. Οι νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος έχει «νευροπλαστικότητα». Αυτό σημαίνει ότι, μέσα από νέα μάθηση και εμπειρία, έχουμε τη δυνατότητα να απαλλαγούμε από πιστεύω, τα οποία μας εμποδίζουν να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας ταιριάζει.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «Gold Counselling» ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ:

Το Gold Counselling βοηθά :

• στον επαναπροσδιορισμό των εμπειριών του παρελθόντος,

• στην αναγνώριση των «τοξικών» πεποιθήσεων που έχουν εγκατασταθεί στο μυαλό

• στην αντικατάσταση με «υγιείς» πεποιθήσεις.

Η μέθοδος GOLD, βασισμένη σε πολυετή κλινική πρακτική, είναι ένας οδηγός αυτοβελτίωσης και, ταυτόχρονα, αποτελεί ένα άριστο εργαλείο βοήθειας προς τους άλλους.