​Νιώθεις κάτι να σε βαραίνει παρά το γιορτινό κλίμα γύρω σου; Σε καλούν φίλοι και γνωστοί σε σπίτια ή σε εξόδους κι εσύ δεν έχεις όρεξη; Αν ναι, τότε είσαι θύμα της μελαγχολίας των γιορτών! Το star.gr απευθύνθηκε στην ψυ��ολόγο MSc Μαρίλια Σεργάκη και σου έχει 10 απλά tips για να πάρεις τα πάνω σου!

Η κα. Σεργάκη, λοιπόν, συμβουλεύει:

1. Μην μένεις μόνος/η σου! Να είσαι συνεχώς με κόσμο, κατά προτίμηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, εάν αυτό είναι εφικτό.

2. Να χαμογελάς! Χωρίς απαραίτητα να υπάρχει λόγος!

3. Κάνε δώρο... αγκαλιές!

4. Κάνε αυτό που πραγματικά σε γεμίζει, αψηφώντας τις lifestyle χριστουγεννιάτικες προτάσεις που ενδεχομένως να μην σε ενδιαφέρουν πραγματικά.

5. Όχι στην υπερκατανάλωση αλκοόλ! Η ευεξία που μπορεί να προέλθει από την κατανάλωσή του, αργότερα θα οδηγήσει σε θλίψη!

6. Διώξε κάθε αρνητική σκέψη και προσπάθησε να επικεντρωθείς στα θετικά που σου συμβαίνουν και για τα οποία μπορείς να νιώσεις ευγνωμοσύνη.

7. Άφησε στην άκρη τυχόν διαφορές με συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, ή με το έτερον ήμισυ. Ασχολήσου με την λύση τους μετά τις γιορτές!

8. Οργάνωσε τον χρόνο σου ανάλογα με τις ανάγκες σου, ώστε να μην προσθέσεις στον εαυτό σου επιπλέον έννοιες και άγχος.

9. Γίνε εθελοντής! Θέσε εαυτόν στην υπηρεσία ενός οργανισμού ή ενός ανθρώπου που το έχει ανάγκη. Όχι απαραίτητα με κάτι υλικό - έστω και λίγος από τον χρόνο σου αρκεί!

10. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου! Δείξ’ του πόσο τον αγαπάς!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου