​Έχεις την εντύπωση ότι οι κυρίες Κιμ Καρντάσιαν,Σαρλίζ Θερόν, Τζένιφερ Λόπεζ, Αντζελίνα Τζολί και Ζιζέλ γεννήθηκαν με … φυσικά ζυγωματικά και πως τα αποτελέσματα των υπέρλαμπρων εμφανίσεων τους είναι απλώς οι επαγγελματικές φωτοσκιάσεις;

Και έτσι να είναι (πράγμα σπάνιο), το σίγουρο είναι ότι ο πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα, όταν είναι αναγκαίο, να διαμορφώσει το πρόσωπο,έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει την αρμονία και την αισθητική που του λείπουν.

Για τη βελτίωση των γραμμών του προσώπου χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι, οι συχνότερες από τις οποίες γίνονται με τη χρήση ενθεμάτων και αφορούν το πηγούνι (περιοχή του γενείου) ή τα ζυγωματικά.

ΑΥΞΗΣΗ ΖΥΓΩΜΑΤΙΚΩΝ

Η αύξηση των ζυγωματικών είναι μία σχετικά σύντομη επέμβαση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις ή να γίνει από μόνη της. Όπως είπε στο star.gr, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος, τα ενθέματα αυτά μπαίνουν στην περιοχή από πολύ μικρές τομές οι οποίες δε φαίνονται. Η θέση στην οποία γίνονται οι τομές συνήθως είναι μέσα από το στόμα και επομένως χωρίς να φαίνονται εξωτερικά σημάδια ή εάν η αύξηση ζυγωματικών συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, η τοποθέτηση μπορεί να γίνει από τομή face lifting ή βλεφαροπλαστικής.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΕΙΩΝ

Η αύξηση στα μάγουλα γίνεται σε άτομα που το λίπος στην περιοχή έχει ατροφήσει και οι παρειές παρουσιάζουν εμβαθύνσεις. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τον κ.Χριστόπουλο, με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή και με ακόμη πιο απλό τρόπο, χωρίς επέμβαση, με τη χ��ήση ενέσιμων προσθετικών υλικών, τα οποία πρέπει να είναι εγκεκριμένα από διεθνείς αναγνωρισμένους ιατρικούς οργανισμούς.

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΕΙΩΝ

Η μείωση στα μάγουλα είναι θέμα που απασχολεί αρκετά άτομα, ιδίως νέους που έχουν πολύ στρογγυλό πρόσωπο. Μία μικρή βελτίωση μπορεί να προέλθει από μία λιποαναρρόφηση στην περιοχή, αλλά ο βασικότερος τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα είναι η αφαίρεση του λίπους μέσα από το στόμα. Όπως είπε ο κ.Χριστόπουλος γίνεται μία τομή στα μάγουλα από την εσωτερική πλευρά, δηλαδή μέσα από το στόμα και από κει αφαιρεί το λίπος (buccal fat pad).

Σύμφωνα με τον κ.Χρσιτόπουλο, ο χειρουργός πρέπει να έχει αρκετές γνώσεις σε αυτό θέμα διότι θα πρ��πει να ξέρει πόσο λίπος ακριβώς θα αφαιρέσει. Αυτή η τεχνική έχει το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης κάποιου νεύρου, διότι τα νεύρα της περιοχής βρίσκονται πιο επιφανειακά, σε σχέση με το λίπος που θα αφαιρεθεί. Από τη στιγμή δε που η αφαίρεση γίνεται μέσα από το στόμα, δεν χρειάζεται ο χειρουργός να περάσει ανάμεσα στα νεύρα. Η επέμβαση αυτή αντιμετωπίζει πολύ αποτελεσματικά το πρόβλημα του πολύ στρογγυλού προσώπου.