Αν είσαι από τις γυναίκες που μετρά τις θερμίδες και γυμνάζεται με μοναδικό σκοπό να κάψει όσες έχει εισπράξει από το εκάστοτε γεύμα της, πρέπει να αναθεωρήσεις! Η γυμναστική αποκλειστικά για την καύση θερμίδων απομυθοποιείται!!!

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Αυτό το είδος της γυμναστικής, απλά δεν έχει αποτέλεσμα.

ΔΕΣ παρακάτω το γιατί:

1. Δεν καις αρκετά: Σύμφωνα με το γυμναστή Μάικλ Τέιλορ, δεν υπάρχει κανένα είδος γυμναστικής που να μπορεί να διορθώσει μία κακή διατροφή. Δυστυχώς, καίγοντας κάποιο αριθμό θερμίδων στο γυμναστήριο, δεν σημαίνει πως θα χάσεις και τις θερμίδες που σου φόρτωσε εκείνο το σοκολατένιο κέικ.

2. Οι θερμίδες δεν είναι μόνο θερμίδες: Φυσικά, το ανθρώπινο σώμα δέχεται πολύ πιο εύκολα τις φυσικές από ότι τις τεχνητές τροφές. Για αυτό πχ και τα αβοκάντο, οι μπανάνες και ο χυμός της καρύδας είναι πολύ πιο ωφέλιμα συγκριτικά με το fast food, τα τσιπς και τα αναψυκτικά - ακόμη και εάν έχουν τις ίδιες θερμίδες. Δεν είναι μόνο οι θερμίδες που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, αλλά η ποιότητα της τροφής.

3. Νους υγιής εν σώματι υγιεί: Όπως λέει και ο Τέιλορ, το σώμα λατρεύει να σου μιλάει! Και είναι και υπερβολικά έξυπνο. Για αυτό και όταν γυμνάζεσαι πρέπει να δίνεις προσοχή στα μηνύματα που σου στέλνει. Άμα για παράδειγμα σου λέει «Δεν νιώθω και πολύ καλά, σταμάτα» και εσύ συνεχίζεις να το αγνοείς, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι!