Η μικροχειρουργική είναι μία τεχνική με την οποία γιατροί πολλών ειδικοτήτων μπορούν να αποκαταστήσουν πολύ μικρές ανατομικές δομές του σώματος χρησιμοποιώντας ειδικό μικροσκόπιο και εξειδικευμένα εργαλεία.

Νέοι νευροχειρουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολουθούν εργαστήριο μικροχειρουργικής στις εγκαταστάσεις του Ορθοπεδικού Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικό».

Ο νευροχειρουργός, Αλέξανδρος Ανδρέου δήλωσε: «Είναι ένα εφαρμοσμένο φροντιστήριο που οι νεαροί νευροχειρουργοί μαθαίνουν εξειδικευμένες τεχνικές χειρουργικής των αγγείων, των μικρών αγγείων γι' αυτό και ονομάζεται μικροχειρουργική και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιώνουν κατά πολύ τη μικροχειρουργική τους ικανότητα.
Είναι να ταιριάζει η φύση σο�� με το συγκεκριμένο αντικείμενο, δεν μπορούν να γίνουν όλοι μουσικοί καλοί. Όλοι μπορούν να μάθουν κιθάρα αλλά πολύ λίγοι είναι βιρτουόζοι. Βέβαια εκτός από τη φύση παίζει ρόλο και η εργασία. Να αφιερώσεις πάρα πολύ κόπο και εργασία. Να αφοσιωθείς σε αυτό το αντικείμενο».

Το οφέλη της μικροχειρουργικής είναι πολύ σημαντικά για έναν ασθενή και στη χώρα μας παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Η εκπαίδευση απαιτεί ηρεμία, υπομονή και πολύ εξάσκηση.

Στο εργαστήριο μικροχειρουργικής συμμετέχουν καθηγητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.