​Ελπιδοφόρα και πολλά υποσχόμενη εμφανίζεται η είδηση που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου. Πρόκειται για ένα χάπι που θα μας κάνει ακόμα πιο έξυπνους από όσο είμαστε ήδη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο να αυξήσουν την ευφυΐα μας, επαναφέροντας τον εγκέφαλό μας στη «παιδική» του κατάσταση!

Οι ειδικοί, πειραματίστηκαν με τη πρωτεΐνη PirB, η οποία παράγεται από τα εγκεφαλικά κύτταρα των ζώων και επιτρέπει την ανάκληση διαφόρων δεξιοτήτων, αλλά εμποδίζει την εκμάθηση νέων. Μπλοκάροντας τις λειτουργίες της συγκεκριμένης πρωτεΐνης, κατάφεραν να βοηθήσουν τους νευρώνες να κάνουν ταχύτερες συνάψεις.

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της έρευνας Κάρλα Σατζ και οι συνεργάτες της, παρατήρησαν ότι τα πειραματόζωα μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο να προσαρμοστούν ταχύτερα στη χρήση ενός μόνο ματιού, συγκριτικά με τα πειραματόζωα στα οποία δεν είχε μπλοκαριστεί η πρωτεΐνη αυτή.

Τέλος, διαπίστωσαν ότι ένα τουλάχιστον τμήμα του εγκεφάλου τους έγινε πιο εύπλαστο και μπορούσε να αναρρώσει ταχύτερα από βλάβες, αλλά και να μάθει νέες δεξιότητες, καθιστώντας το εξυπνότερο.