Επιστήμονες από τον Καναδά αναρωτήθηκαν εάν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μας είναι φυσιολογικές, περίεργες ή διεστραμμένες και αποφάσισαν να διερευνήσουν το θέμα σε μία μελέτη η οποία για πρώτη φορά ορίζει επιστημονικά τις σεξουαλικές αποκλίσεις.

Όπως έδειξε η μελέτη, οι άντρες που φαντασιώνονται ότι κάνουν σεξ με δύο γυναίκες είναι «φυσιολογικοί», ενώ για τις γυναίκες το αντίστοιχο «φυσιολογικό» στις φαντασιώσεις μοιάζει περισσότερο με τις «50 αποχρώσεις του γκρι» - και αυτά είναι δύο μόνο από τα πολυπληθή ευρήματα της μελέτης.

Επίσης, η έρευνα έδειξε πως η φύση των ερωτικών φαντασιώσεων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στον γενικό πληθυσμό.

Εντούτοις, μικρός αριθμός συγκεκριμένων φαντασιώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν σπάνιες (ανώμαλες), ασυνήθιστες ή τυπικές (φυσιολογικές ή κανονικές) από στατιστικής πλευράς:

-Σπάνιες φαντασιώσεις είναι το σεξ με ζώο ή παιδί

-Ασυνήθιστες φαντασιώσεις είναι το ντύσιμο με ρούχα του άλλου φύλου, το σεξ με μία ιερόδουλο, η ούρηση στον ερωτικό σύντροφο, το βίαιο σεξ με ένα μεθυσμένο άτομο που δεν έχει επίγνωση του τι κάνει.

-Τυπικές φαντασιώσεις είναι το σεξ σε ένα ρομαντικό προορισμό (για τις γυναίκες) και το σεξ με δύο γυναίκες ή/και το στοματικό σεξ από την/τον σύντροφο (για τους άντρες)

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι οι άντρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις και τις περιγράφουν μάλιστα πιο έντονα απ’ ό,τι οι γυναίκες. Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών θέλουν να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους.

Αντιθέτως, παρότι οι γυναίκες φαντασιώνονται σε μεγάλο ποσοστό (30% έως 60%, αναλόγως με την ηλικία) πως τις καθυποτάσσει σεξουαλικά ένας άγνωστός τους άντρας, στην πραγ��ατική ζωή δεν θέλουν να το ζήσουν.

Μία άλλη διαφορά είναι πως οι γυναίκες έχουν πολύ συχνά φαντασιώσεις με τον μόνιμο σύντροφό τους, αλλά οι άντρες έχουν περισσότερες «εξωσυζυγικές» φαντασιώσεις.