​Το στρες δυστυχώς έχει κατακτήσει μια θέση στις ζωές όλων. Εκτός του ότι μας κλέβει την ηρεμία, το άγχος προκαλεί προβλήματα και στο μεταβολισμό. Ακόμη και αν επιλέξετε να τρώτε υγιεινά και ασκήστε τακτικά, εφόσον έχετε στρες, θα δυσκολευτείτε πολύ να χάσετε βάρος.
Επίσης, μπορεί αντί να χάνετε κιλά, εάν έχετε άγχος, να παίρνετε και να αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό.
Ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να κερδίζετε βάρος, είναι λόγω της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτή η ορμόνη, όπως και άλλες, απελευθερώνονται όταν είστε υπό πίεση, και μπορεί να σας οδηγήσουν στην υπερκατανάλωση τροφής. Και δυστυχώς, όταν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, οι περισσότεροι καταφεύγετε στο πρόχειρο φαγητό, αντί για ένα υγιεινό σνακ.
Για να αποφύγετε την αύξηση βάρους και να μειώσετε τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, πρέπει να χαλιναγωγήστε το άγχος σας. Δοκιμάστε τις παρακάτω τεχνικές διαχείρισης του στρες, ώστε να μην πάρετε κιλά.
Κάντε μια σωματική δραστηριότητα. Η άσκηση είναι μια πηγή, για την ανακούφιση από το στρες. Η κίνηση στους μύες βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και σας δημιουργεί θετικά συναισθήματα.
Πριν από το φαγητό, ρωτήστε τον εαυτό σας, γιατί τρώτε – είστε πραγματικά πεινασμένοι ή αισθάνεστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι; Το στρες μπορεί να σας στείλει σε μια ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση πρόχειρου φαγητού. Αυτό, μπορεί να συμβεί σε όλους, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε τα όρια σας, ώστε να μη ξεφεύγετε, κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι.
•Αναγνωρίστε τα προειδοποιητικά σημάδια του άγχους, όπως ανησυχία, ευερεθιστότητα, την ένταση των μυών και κρατήστε ένα αρχείο από τη συμπεριφορά και τις διατροφικές σας συνήθειες. Αυτό θα σας βοηθήσει, ώστε να καταλάβετε γιατί και πότε καταφεύγετε στην υπερκατανάλωση τροφής.
Μάθετε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, έτσι ώστε να μπορείτε, να προβλέψετε τις προκλήσεις και να αντιμετωπίσετε τις οπισθοδρομήσεις. Μια καλή λύση είναι οι πρακτικές των δεξιοτήτων χαλάρωσης, όπως η γιόγκα, διατάσεις, μασάζ, βαθιά αναπνοή και διαλογισμό. σας, θα έχετε ένα έτσι δεν θα βγει εκτός ελέγχου.
Κοιμηθείτε αρκετά. Είναι γνωστό ότι, ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος ανακ��υφίζει από το στρες, που έχετε όλη την ήμερα.