Ευχάριστα τα νέα για το δραστήριο ανδρικό κοινό, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες από το Καναδά, οι άντρες που κάνουν πολ�� σεξ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.

Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ που πραγματοποίησαν σχετική μελέτη πιστεύουν ότι το σεξ δρα προστατευτικά έναντι του καρκίνου του προστάτη.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι άντρες που δεν έχουν μονογαμική σχέση με μία γυναίκα, κατά κανόνα κάνουν περισσότερο σεξ απ’ ότι οι δεσμευμένοι ή οι παντρεμένοι.

Το όφελος αυτό ίσως χάνεται στους ομοφυλόφιλους, επειδή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και τραύματος στο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ.

«Η ύπαρξη πολλαπλών ερωτικών συντρόφων στη ζωή ενός ετεροφυλόφιλου άντρα οδηγεί σε αυξημένη συχνότητα εκσπερματώσεων, η προστατευτική δράση των οποίων έναντι του προστατικού καρκίνου έχει παρατηρηθεί και σε προγενέστερες μεγάλες μελέτες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαρί-Ελίζ Παρέν, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ.

Παρατηρώντας τα ευρήματα της νέας μελέτης, διαπιστώνεται πως οι άντρες που δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο σε σύγκριση με όσους είχαν κάνει.

Εντούτοις, η δρ Παρέν πρόσθεσε πως θα ήταν πολύ πρόωρο να συστήσουν οι επιστήμονες στους άντρες να αποκτήσουν πολλαπλές ερωτικές συντρόφους για να προστατευθούν ��πό τον συγκεκριμένο καρκίνο.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) με τη σειρά της αναφέρει, ότι κάθε άντρας έχει μία στις επτά πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη και μία στις 38 να χάσει τη ζωή του εξαιτίας του.