Ευτυχή τα νέα για τους λάτρεις του καφέ! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Δερματολογίας, η καφεΐνη διεγείρει το στέλεχος της τρίχας και παρατείνει τον κύκλο ζωής της, καθώς μπλοκάρει τις επιπτώσεις της χημικής ουσίας DHT, η οποία και είναι ο συνήθης ύποπτος για την απώλεια μαλλιών και τα κατεστραμμένα τριχοθυλάκια.

Εκτός αυτού, στα πλαίσια της συγκεκριμένης έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα τριχοθυλάκια των γυναικών ανταποκρίνονταν πιο αποτελεσματικά στην κ��φεΐνη, σε σχέση με αυτά των ανδρών.

«Τα θυλάκια των μαλλιών που υποβλήθηκαν σε αγωγή με καφεΐνη, εμφάνισαν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης μέσα στις πρώτες 24 ώρες και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις ��κτώ ημέρες», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Tobias Fischer.

Δυστυχώς όμως ο πρωινός καφές δεν θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τόσο εύκολα τα μαλλιά που ονειρευόμαστε. Όπως υπογραμμίζεται θα πρέπει κανείς να πίνει από 50 έως 60 καφέδες την ημέρα, προκειμένου τα μαλλιά του να «απορροφήσουν την απαραίτητη δόση τους», κάτι φύσει αδύνατο.

Μια καλή εναλλακτική λύση είναι η χρήση κατάλληλων προϊόντων για μαλλιά (όπως leave-on κρέμες και ειδικά σαμπουάν και conditioner), που περιέχουν ως κύριο συστατι��ό την καφεΐνη!

Δοκιμάστε το και ωφεληθείτε και εσείς από τη καφεΐνη!