​Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, για 6η συνεχή χρονιά από το Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ και ο Περίπατος 2χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού, «Greece Race for the Cure» και φυσικά… ήμουν και εγώ εκεί!

Με κοινό σύνθημα «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τη σκιά του!», χιλιάδες άντρες, παιδιά και γυναίκες που πάλεψαν και νίκησαν το καρκίνο, αλλά και άλλες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από τη μάστιγα της εποχής, συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο κρατώντας ροζ μπαλόνια στα χέρια και φορώντας μπλούζες και καπέλα της διοργάνωσης.

tyujkyu.jpg
Γρήγορα ο χώρος του Ζάππειου κατακλείστηκε από κόσμο που χόρευε υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής που έπαιζε μπάντα. Ο μουντός καιρός και οι ελάχιστες ψιχάλες δεν κρίθηκαν ικανοί παράγοντες να αποτρέψουν τον κόσμο να μετατρέψει το Μαραθώνιο σε μια μεγάλη γιορτή!

fghee.jpg
Σκοπός του Μαραθώνιου για ακόμα μια χρονιά ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στη σημασία της πρόληψης, με έγκαιρη και τακτική επίσκεψη στο γιατρό. Μην ξεχνάς, ότι θα χρειαστείς μόνο μία ώρα από το χρόνο σου για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο. Μια μονάχα ώρα, η οποία όμως δύναται να σου σώσει τη ζωή!

trhth.jpg
Κι αφού μιλήσαμε για τη σημασία της πρόληψης κι αφού χορέψαμε και τραγουδήσαμε, είχε έρθει πια η ώρα να… τρέξουμε! Τι κι αν περίμενα να μην αντέξω να τρέξω ούτε 2 χλμ; Φαίνεται πως το ισχυρό κίνητρο ήταν αυτό που με βοήθησε να τρέξω 5 χλμ, από το Ζάππειο έως το Μέγαρο Μουσικής και πίσω. Έτρεξα για τις γυναίκες που πάλεψαν. Έτρεξα για τις γυναίκες που έδωσαν τη δική τους μάχη αλλά ηττήθηκαν. Έτρεξα για τη Βιβή, τη γυναίκα που «έφυγε» από κοντά μας πριν 4 ημέρες και στην οποία ήταν αφιερωμένη η χθεσινή διοργάνωση. Έτρεξα και εγώ για όλες εμάς!

10696246_10152672417359566_188482362204115282_n.jpg
Της Κατερίνας Τσαμούρη