​Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρείας Τριχόπτωσης, περίπου το 85% των ανδρών κάποια στιγμή μετά τα 50 θα εκδηλώσει σημαντική απώλεια τριχωτού κεφαλής, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό αυτών που εμφανίζουν συμπτώματα τριχόπτωσης ακόμα και πριν τα 21!

Μύθος: Μήπως το καπέλο προκαλεί φαλάκρα; Σίγουρα όχι. Ούτε και το να σας χαϊδεύει κανείς τα μαλλιά, θα σας προκαλέσει τριχόπτωση. Και φυσικά σε καμιά περίπτωση η φαλάκρα δεν προκαλείται απ�� το βούρτσισμα ή το έντονο styling.

Αλήθεια: Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ καπνίσματος και επιδείνωσης της ανδρικής φαλάκρας. Αν λοιπόν χρειάζεστε έναν ακόμη λόγο για να σταματήστε το κάπνισμα, τότε προσθέστε και την πρόωρη τριχόπτωση στη λίστα σας.

Ευτυχώς, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η τριχόπτωση, επιστημονικά γνωστή ως αλωπεκία, δε σηματοδοτεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας. Και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Αλλά δυστυχώς οι ανησυχίες πολλών ανδρών ότι η φαλάκρα αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση και προσθέτει χρόνια, είναι βάσιμες.

Πάνω από το 95% της ανδρικής τριχόπτωσης οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Το γονίδιο μπορεί να κληροδοτηθεί και από τους δυο γονείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένα φάρμακα, τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α ή η ανεπάρκεια πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσουν απώλεια τριχωτού. Η απότομη και ραγδαία τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από κάποια ασθένεια ή έντονο στρες.

Η πρόληψη της τριχόπτωσης είναι ευκολότερη υπόθεση από την αντικατάσταση του τριχωτού που έπεσε. Αν θέλετε να βρείτε κάτι που πραγματικά να έχει αποτελέσματα, ξεκινήστε τη μελέτη. Ενημερωθείτε προσεκτικά και προτιμήστε προϊόντα φυτικά που δεν επιφέρουν επιπλοκές σε άλλους τομείς της υγείας.

Τα πρώτα σημάδια φαλάκρας (ανδρογενής αλωπεκίας) αρχίζουν συνήθως όταν οι άνθρωποι είναι μεταξύ των ηλικιών είκοσι και σαράντα πέντε. Η ανδρογενής αλωπεκία είναι κληρονομική και οφείλεται σε μια ανδρική ορμόνη που ονομά��εται διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία παράγεται στο σώμα. Όταν υπάρχει πάρα πολύ DHT στο τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν. Η αρχική απώλεια μαλλιών είναι σχεδόν πάντα στην κορυφή του κεφαλιού ή κοντά στο μέτωπο.

Το βασικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν ψάχνετε για ένα συμπλήρωμα απώλειας μαλλιών είναι να είναι DHT blocker. Το μπλοκάρισμα της DHT στο τριχωτό της κεφαλής είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών. Το επόμενο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα προϊόν με τα κατάλληλα συστατικά για να προωθήσει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, συμβάλλοντας στην αύξηση της τριχοφυΐας. Τέλος, αναζητούμε θρεπτικές ουσίες για να καθαρίσουμε τους νεκρούς θύλακες των τριχών και να τροφοδοτηθούν τα υγιή και νέων τριχοθυλάκια, ώστε τα μαλλιά να είναι υγιή.