Ποιος δεν έχει στη κουζίνα του ένα βαζάκι μέλι; Ποιος δεν εντάσσει στην διατροφή του τη γλυκιά του γεύση; Άραγε είναι όμως σε όλους γνωστά τα πολλά για την υγεία οφέλη του;

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω…

-Κρατήστε το δέρμα σας υγιές και όμορφο καθαρίζοντάς το με μέλι. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες θα κρατήσουν το πρόσωπό σας καθαρό, δεν θα εξαλείψουν τα φυσικά έλαια σας, αλλά θα θεραπεύσει ακόμη και την ακμή. Χρησιμοποιήστε το και για πίλινγκ προσώπου μαζί με ζάχαρη.

-Το μέλι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικών που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του βήχα και στην εξομάλυνση του ύπνου των παιδιών, που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

-Χρησιμοποιήστε το τοπικά για να την επούλωση των εγκαυμάτων αλλά και για να μειώσετε τα οιδήματα και τις ουλές από διάφορες πληγές.

-Αντιμετωπίστε τα έλκη αλλά και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές, αφού μπορεί να καταπολεμήσει τις διάρροιες σε άτομα με βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.

-Ενισχύστε την αθλητική απόδοση. Αν ψάχνετε για μια ενεργειακή ώθηση κατά τη διάρκεια της έντονης προπόνησης, οι μελέτες δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια άσκησης αντοχής.