Όπως όλοι γνωρίζουμε, το τρέξιμο είναι η καλύτερη αερόβια άσκηση και αυτό γιατί κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος, στο τέντωμα των μυών και στην υγεία της καρδιάς. Ωστόσο, το γεγονός ότι είναι ωφέλιμο δεν το καθιστά απαραίτητα και ευχάριστο ή εύκολο. Αντιθέτως, η πλειοψηφία των ανθρώπων το βαριούνται και τους κουράζει. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή τη κατηγορία, τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω fitness tips για να το αγαπήσεις!

1.Μάθε το σωστό τρόπο: Αν δεν είσαι δρομέας, το τρέξιμο δε θα είναι εύκολο στην αρχή. Πρέπει να μάθεις να το κάνεις σωστά. Αν δεν έχεις συνηθίσει να γυμνάζεσαι πολύ γενικότερα, πρέπει να ξεκινήσεις χαλαρά. Άρχισε πηγαίνοντας βόλτες ή κάνοντας εύκολες ορειβασίες, αυξάνοντας την απόσταση όσο περνάει ο καιρός. Μπορείς να φτάσεις τα 30-60 λεπτά.
Η ποδηλασία ή το ελλειπτικό μηχάνημα στο γυμναστήριο είναι επίσης υπέροχοι τρόποι για να βρεις τη φόρμα σου πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο. Όταν θα είσαι αρκετά άνετη πλέον στο περπάτημα, μπορείς να προχωρήσεις στο τρέξιμο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να τρέχεις πατώντας πρώτα τις πατούσες σου και μετά τις μύτες των ποδιών σου.

2.Μην ξεκινάς από τα δύσκολα: Αν δεν έχεις τρέξει ποτέ στο παρελθόν και προσπαθήσεις να τρέξεις 3 χιλιόμετρα την πρώτη φορά, δε θα το διασκεδάσεις καθόλου. Όπως με όλα τα πράγματα που πρωτοξεκινάς, κάνε μικρά και σταθερά βηματάκια. Τρέχε ένα λεπτό και περπάτα άλλο ένα.

3.Έχε καλή μουσική μαζί σου: Μία καλή playlist είναι τα πάντα. Αν σου αρέσει γυμνάζεσαι με μουσική, φτιάξε μία playlist με τραγούδια που αγαπάς πολύ και τρέξε ακούγοντάς τα. Τα δυναμικά τραγούδια σε εμπνέουν και σε βοηθούν να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο.

4.Μάθε τα πλεονεκτήματα του τρεξίματος: Δεν πρόκειται να μάθεις να αγαπάς το τρέξιμο μέχρι να κατανοήσεις πλήρως το καλό που κάνει σε όλο το σώμα σου. Το τρέξιμο απελευθερώνει ενδορφίνες και βοηθάει στο να φεύγουν οι τοξίνες από το σώμα σου μέσω του ιδρώτα. Επιπλέον, χτίζει δυνατά πόδια και μύες. Μόλις καταλάβεις ότι το τρέξιμο κάνει όλα τα παραπάνω στο σώμα σου θα αρχίσεις να το αγαπάς πολύ περισσότερο και να το αποζητάς.

Αν τέλος, δεν μπορείς με τίποτα να το αγαπήσεις, διάλεξε κάποιο άλλο είδος άσκησης που θα σε γυμνάζει εξίσου καλά, όπως είναι το spinning ή η yoga.