Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Βρετανία, εξαιτίας του ιού Έμπολα.

Στη Δυτική Αφρική 670 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ σε δηλώσεις του στο BBC ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα προεδρεύσει της επιτροπής αντιμ��τώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστής ως Cobra, όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρούσματα του ιού στη χώρα και κανένας Βρετανός υπήκοος δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα.

Μάλιστα, στις αρχές του μήνα η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους γιατρούς της Βρετανίας επισημαίνοντάς τους πως πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για τα συμπτώματα του Έμπολα κυρίως σε άτομα που έχουν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Η ανησυχία των Αρχών έφτασε στο αποκορύφωμα έπειτα από τον θάνατο ενός άνδρα από τη Λιβερία, ο οποίος είχε ταξιδέψει μέσω ενός κομβικού αεροδρομίου της Νιγηρίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Χάμοντ κλείνοντας τις δηλώσεις στον Βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό είπε: «Επί του παρόντος, δεν θεωρούμε ότι κανένας βρετανός υπήκοος (στο εξωτερικό) έχει επηρεαστεί και είμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στη Βρετανία. Αλλά πρόκειται για απειλή, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και θα το πράξουμε μέσω του μηχανισμού
Cobra».