Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι σωματογλυπτικές επεμβάσεις και οι λιποαναρροφήσεις στις ΗΠΑ, με τις τιμές να ανεβαίνουν στα ύψη.

Πολλές είναι οι Αμερικανίδες οι οποίες ορμώμενες από την επιθυμία τους να αποκτήσουν τα καλλίγραμμα οπίσθια της Σακίρα και της Τζένιφερ Λόπεζ, καταφεύγουν σε φθηνές και άρα επικίνδυνες συχνά ιατρικές τεχνικές.

Μια από αυτές είναι οι ενέσεις λίπους από άγνωστη προέλευση ή η έγχυση άλλων ουσιών στους γλουτούς, μη εγκεκριμένων από τον FDA.
jennifer-lopez2-570.jpg


Απτή απόδειξη μια ασθενής ονόματι Νάταλι Τζόνσον από το Μαιάμι, η οποία έπεσε θύμα ενός γιατρού-πλαστικού χειρουργού, o οποίος προσφέρθηκε να της χαρίσει τα οπίσθια μιας Βραζιλιάνας. Τα προβλήματα ωστόσο δεν άργησαν να φανούν ήδη λίγο μετά τη δεύτερη συνεδρία, με ναυτία, πονοκεφάλους, κακοδιαθεσία αλλά και ένα αφύσικο ζάρωμα στη περιοχή, να την ταλαιπωρούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής και Ασθητικής Χειρουργικής, τέτοιου είδους επεμβάσεις παρουσιάζουν αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα, το 2013, 2.438 γυναίκες έκαναν λίφτινγκ στα οπίσθιά τους (αύξηση της τάξεως του 80% από το 2000) και 9.993 Αμερικανίδες υποβλήθηκαν σε αυξητική γλουτών με ενέσεις λίπους την ίδια χρονιά, ενώ το 2012, είχαν υποβληθεί σε τέτοια επέμβαση 8.654 γυναίκες. Παράλληλα, το 2013, άνδρες και γυναίκες, περί τους 7.281 ανθρώπους, υποβλήθηκαν σε λίφτινγκ στο κάτω μέρος του σώματος (από κοιλιά έως και μηρούς), αριθμός που αντιστοιχεί σε 3.417% αύξηση από το 2000!!!