Ξεχάστηκες κάτω από τον ήλιο ή το παράκανες με την ηλιοθεραπεία και «άρπαξες»; Το star.gr σου παρουσιάζει απλές συμβουλές για να ανακουφιστείς από το ηλιακό έγκαυμα!

- Γιαούρτι: το απλό γιαουρτάκι που τρώμε είναι ό,τι πρέπει για το κάψιμο από τον ήλιο. Ναι, μπορεί να μυρίζεις μετά, αλλά η ανακούφιση που θα σου προσφέρει δεν συγκρίνεται!

- Αλόη και ελαιόλαδο: αν δεν περισσεύουν χρήματα, φτιάξε την δική σου καταπραϋντική κρέμα, ανακατεύοντας λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε aloe vera.

- Γάλα: κάνε κομπρέσες με ένα ύφασμα βουτηγμένο σε πλήρες γάλα. Άπλωσέ τις στα σημεία που καεί και άφησε να δράσουν για 20 λεπτά (το γάλα έχει ενυδατικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και λιπαρά, που βοηθούν το δέρμα και το καταπραϋνουν).

- Νερό: βάλε στο σημείο που κάηκες κρύα κομπρέσα, την οποία πρώτα θα έχεις στύψει καλά. Εναλλακτικά, κάνε συχνά ντους με χλιαρό προς κρύο νερό.

- Καθώς το έγκαυμα θα περνά, το ξεφλούδισμα είναι αναπόφευκτο. Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα για να γλιτώσεις από την φαγούρα.

- Απόφυγε τα εφαρμοστά και από συνθετικά υφάσματα ρούχα καθώς η τριβή τους με τ��ν επιδερμίδα θα επιδεινώσει την κατάσταση. Προτίμησε βαμβακερά υφάσματα.

- Αν το έγκαυμα φαίνεται σοβαρό, πονάει πολύ και δεν υποχωρεί μετά από δύο ή το πολύ τρεις ημέρες, πρέπει να επισκεφθείς γιατρό!

- Φυσικά, όλα τα παραπάνω μπορείς να τα αποφύγεις με μία κίνηση! Ποιά είναι αυτή; Η πρόληψη! Γι’ αυτό, να φοράς πάντα αντιηλιακό, υψηλού δείκτη προστασίας, το οποίο θα ανανεώνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.