​Ένα νέο χάπι κυκλοφορεί στην Αμερική και αποτελεί την σεξουαλική επανάσταση του αιώνα.

Το «Truvada» έχει δημιουργήσει ελπίδες σε όλους τους ομοφυλόφιλους αλλά και ετερόφυλους ανά τον κόσμο, αφού φέρεται να μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS.

Το συγκεκριμένο χάπι έγινε ευρέως γνωστό από ένα δημοσίευμα του περιοδικού «New York Magazine», το οποίο στο εξώφυλλο του έχει γυμνούς άντρες σε πάρτι ενώ ο τίτλος που συνοδεύει την εικόνα αλλά και το άρθρο είναι: «Ξεχνώντας τον HIV».

Ο υπότιτλός βέβαια αποτελεί χαστούκι στην ελπίδα, διότι δεν αφήνει κανέναν να ξεχάσει όλες αυτές τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από τον συγκεκριμένο ιό.

10552609_10152541161179826_9133892659876529148_n.jpg
«Ένα χάπι που λέγεται Truvada μπορεί να μπλοκάρει την μόλυνση από τον ιό. Δεν μπορεί όμως να μας κάνει να ξεχάσουμε δεκαετίες ενός σεξουαλικού τραύματος.»

Η σύλληψη και η δημιουργία του συγκεκριμένου χαπιού ξεκίνησε το 1994 ενώ πήρε την έγκριση από την Αμερικανική Ομοσπονδία Φαρμάκων μόλις πριν δύο χρόνια, το 2012.

Οι έρευνες έδειξαν ότι όταν για έναν χρήστη που το παίρνει καθημερινά είναι αποτελεσματικό κατά 99%. Η λειτουργεία του είναι απλή… Ουσιαστικά μπλοκάρει τα καθιερωμένα βήματα που κάνει ο ιός πριν επιτεθεί και καταλάβει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι και αυτοί που φοβούνται ότι πρόκειται για μια φούσκα, αφού δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά σε όλους τους οργανισμούς, ενώ εκφράζουν και ανησυχία ότι η έλλειψη φόβου θα οδηγήσει στο σεξ χωρίς προφυλάξεις και στην αύξηση των κρουσμάτων.