​Ένα παραδοσιακό γλυκό της χώρας μας, αποτελεί την πιο υγιεινή λύση για όσες θέλουν να ενδώσουν σε ένα γλυκό πειρασμό χωρίς όμως να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με πολλές θερμίδες που μεταβολίζονται δύσκολα.

Ο λόγος για το παστέλι, το οποίο ξεχωρίζει χάρη στα 2 βασικά συστατικά του, το μέλι και το σουσάμι που το κάνουν εξαιρετική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Το παστέλι είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα π��υ προστατεύουν την καρδιά, πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, κυρίως Ε που περιποιείται τα μαλλιά και το δέρμα.

Το παστέλι δεν περιέχει νάτριο, αντιθέτως με τα περισσότερα γλυκά σνακ (του εμπορίου), ενώ τα πλούσια αντιοξειδωτικά του συστατικά καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους, πρέπει να πούμε ότι ένα μέτριο κομμάτι παστελιού, περίπου 50 γραμμαρίων, μπορεί να περιέχει 300 θερμίδες μεν, αλλά θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου, θα σου χαρίσει ενέργεια και θα ικανοποιήσει με τον πιο υγιεινό τρόπο τις «γλυκές» σου λιγούρες.