Όταν πλησιάζει το καλοκαίρι και η θερμοκρασία αυξάνεται απότομα, αυξάνονται και οι οσμές του σώματος λόγω ιδρώτα. Μην αγχώνεστε! Υπάρχει λύση για να μην νιώθετε άβολα καμία στιγμή της ημέρας.

Δείτε παρακάτω…

Μαλλιά: Αν δεν προλαβαίνεις να λουστείς, το ξηρό σαμπουάν ή ακόμα και το παιδικό ταλκ, αποτελεί την πιο γρήγορη λύση για άμεση φρεσκάδα. Μπορείς επίσης, να καθαρίσεις το τριχωτό της κεφαλής με αμαμηλίδα (witch hazel), χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή μπατονέτα. Πρόκειται για ένα φυσικό τονωτικό που μειώνει τη λιπαρότητα. Αν πάλι θέλεις να καλύψεις μόνο τη μυρωδιά αλλά όχι τη λιπαρότητα, χρησιμοποίησε ένα άρωμα μαλλιών.

Στόμα: Συνήθως η κύρια αιτία για τη δυσοσμία του στόματος είναι η κακή στοματική υγιεινή. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να σιγουρευτείς ότι βουρτσίζεις καθημερινά τα δόντια σου, χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα και επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου δύο φορές το χρόνο. Βούρτσιζε τη γλώσσα σου αραιά και που για να δώσεις ακόμα περισσότερη φρεσκάδα στο στόμα σου.

Μασχάλες: Τα συχνά ντους και η χρήση αποσμητικού αποτελούν την καλύτερη τακτική για να νικήσεις την κακοσμία. Προτίμησε ρούχα που επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνέει και πες όχι στα πολύ εφαρμοστά και συνθετικά, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Τα φρεσκοπλυμένα ρούχα βοηθούν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πόδια: Τα βακτήρια αγαπούν να κρύβονται στο σκοτάδι και σε ξεχασμένα μέρη, όπως κάτω από τη σόλα του παπουτσιού. Για αυτό είναι σημαντικό να είσαι ιδιαίτερα σχολαστική με τον καθαρισμό των ποδιών σου κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι.

Αν ο ιδρώτας αποτελεί πρωταρχικό θέμα, δοκίμασε ένα προϊόν που απορροφά την υγρασία, όπως το ταλκ. Μπορεί όμως το πραγματικό πρόβλημα να εί��αι τα παπούτσια σου. Αν η εσωτερική σόλα βγαίνει από το παπούτσι, προτίμησε να την πλύνεις στο πλυντήριο (ή και ολόκληρο το παπούτσι αν είναι εφικτό). Μπορείς επίσης, να πασπαλίσεις το εσωτερικό των παπουτσιών με λίγη μαγειρική σόδα για την ελαχιστοποίηση των οσμών.