Μια ευχάριστη είδηση έρχεται από τον τομέα της Υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι η επιδημία ΗΙV, που παρουσίασε σημαντική αύξηση στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών το 2011, φαίνεται σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του 2013 να υποχωρεί.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Κέντρου πιθανότατα και χάρη στην άμεση αντιμετώπιση και την επέκταση των προγραμμάτων παρέμβασης σ’ αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής αντιμετώπισης της HIV επιδημίας στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών (ΧΕΝ) οι ειδικοί διαπίστωσαν την θετική εξέλιξη.
Στην επιτροπή συμπεριλαμβάνονται όλοι οι κρατικοί φορείς, αλλά και οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της χρήσης ουσιών καθώς και της πρόληψης και αντιμετώπισης της HIV λοίμωξης ενώ παραβρέθηκε η υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα.
Η επιτροπή ασχολήθηκε με την τρέχουσα εικόνα της επιδημίας στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών , τη διασύνδεσή τους με τους φορείς απεξάρτησης και τις Μονάδες Λοιμώξεων, τη σύγχρονη πραγματικότητα στο χώρο της χρήσης ουσιών και στον περαιτέρω σχεδιασμό παρεμβάσεων.
Να σημειωθεί εδώ ότι η HIV λοίμωξη παραμένει στη χώρα μας και στην ομάδα των χρηστών μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας.
Η εγρήγορση ωστόσο και η συνεχής παρουσία παρέμβασης στο χώρο είναι αναγκαία. Την επιτροπή συντονίζει η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια. κ. Τζένη Κρεμαστινού