Νομίζεις ότι ο άνδρας έχει το πάνω χέρι σε μία σχέση και απαιτεί να γίνονται τα πάντα όπως αυτός ορίζει; Πλανάσαι και το λέει η επιστήμη, καθώς έρευνα αποδεικνύει πως οι γυναίκες είναι οι δυνάστες σε μία σχέση!

Η μελέτη του πανεπιστημίου της Κούμπρια έγινε σε 1.104 νεαρούς άντρες και γυναίκες, οι οποίοι ρωτήθηκαν για κάθε είδος απρεπούς συμπεριφοράς στη σχέση: από τις φωνές, τις προσβολές και τις απειλές, έως τα σπρωξίματα, το ξύλο και την χρήση όπλων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας άφησαν άφωνους τους επιστήμονες, αφού ανατρέπουν παλιότερες μελέτες, που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες είναι σχεδόν πάντοτε τα θύματα της ψυχοσωματικής κακοποίησης σε μία σχέση.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι γυναίκες επιδεικνύουν έντονη επιθυμία να ελέγχουν τον σύντροφό τους και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν σωματική επιθετικότητα για να το πετύχουν», δήλωσε η επικεφαλής δρ Ελίζαμπεθ Μπέιτς, προσθέτοντας ότι, οι γυναίκες δεν αρκούνται στις σπρωξιές και τις κλωτσιές, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου... ρίχνουν ξύλο και βγάζουν όπλο!

Σύμφωνα, μάλιστα, με την δρ. Μπέιτς, το φαινόμενο δεν προέκυψε τη σήμερον ημέρα: απλά, οι άνδρες ντρέπονταν να μιλήσουν ανοικτά για τα όσα τραβάνε από το έτερόν τους ήμισυ!