​Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο το χρόνο ούτως ώστε να προφυλάσσει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ειδικά το καλοκαίρι που εκτιθέμεθα ακόμα περισσότερο στον ήλιο, το αντιηλιακό δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ παραλίας-και όχι μόνο.

Μολονότι οι περισσότεροι βάζουν αντιηλιακό και δεν το αμελούν, ξεχνούν να βάλουν κρέμα στα συγκεκριμένα σημεία:

Αυτιά: Σύμφωνα με μελέτη της επιστημονικής έκδοσης The Skin Cancer Foundation Journal, αυτό το σημείο κατατάσσεται στην τρίτη θέση όσον αφορά τη συχνότητα εμφάνισης βασικοκυτταρικού καρκίνου.

Χείλη: Εξοπλιστείτε με ένα έξυπνο προϊόν -στην αγορά θα βρείτε ορισμένα σε μορφή στικ- που τους προσφέρει αντιηλιακή προστασία. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη, αφού παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κακοήθειας κατά 12 φορές συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα.

Κεφάλι: Φροντίστε να φοράτε πάντα καπέλο και εφαρμόζετε αντιηλιακό σε περιοχές όπου υπάρχει απώλεια μαλλιών.

Βλέφαρα: Μην αμελείτε τα γυαλιά ηλίου και φυσικά την εφαρμογή αντιηλιακού. Μάλιστα στην αγορά υπάρχουν ειδικά προϊόντα με SPF για τα βλέφαρα. Και μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντιηλιακό κάθε 2 ώρες.

Μασχάλες: Βάζετε αντιηλιακό στην πτυχή που σχηματίζεται στις μασχάλες; Αν όχι, έχετε υπόψη σας ότι το συγκεκριμένο σημείο εκτίθεται στον ήλιο και πρέπει να το προστατεύετε!

Κάτω από τις τιράντες του μαγιό: Ελάχιστες απλώνουμε αντιηλιακό κάνω από τις τιράντες του μπικίνι. Λάθος μας, αφού είναι γνωστό ότι ο ήλιος διαπερνά το ύφασμα.

Δάχτυλα ποδιών: Μην αμελείτε τα κάτω άκρα, από τα δάχτυλα μέχρι τα πέλματα.

Παλάμες: Η έσω πλευρά τους δεν προστατεύεται από ένα παχύ στρώμα νεκρών κυττάρων που περιορίζει τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Έτσι μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντιηλιακό και στο συγκεκριμένο σημείο.