​Το σκόρδο, που εμπεριέχεται σε πολλά μεσογειακά γεύματα, εκτός από ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλει το συνάχι αλλά και την ουρολοίμωξη. Μία νέα έρευνα όμως υποστηρίζει ότι το σκόρδο αφορά και στην πρόληψη του καρκίνου.

Ας ξεκινήσουμε από την λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Όπως και ο χυμός cranberry, το σκόρδο διαθέτει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες στο βολβό του οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, ή αλλιώς της ενοχλητικής ουρολοίμωξης.

Επιπλέον μία νέα έρευν�� από τους διατροφολόγους του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο διαπίστωσε ότι όταν αφήνεται ψιλοκομμένο ή λιωμένο το σκόρδο να καθίσει για δέκα λεπτά πριν το θερμάνετε, το βοηθάτε να διατηρήσει περισσότερο τις ενώσεις του θείου που περιέχει, οι οποίες καταπολεμούν τον καρκίνο.

Πριν το βάλετε στο φαγητό σας λοιπόν και το ψήσετε, αφήστε το δέκα λεπτά αφού το καθαρίσετε και στη συνέχεια κάντε την μαρινάδα σας.

Λέτε οι Ελληνίδες μαμάδες να τα γνωρίζουν όλα αυτά και να γεμίζουν τα φαγητά μας με σκόρδο…;