​Κάνεις δίαιτα, διατροφή, γυμναστική κι όμως δεν βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει; Λιμοκτονείς και παρ’ όλα αυτά δεν αδυνατίζεις; Είναι απολύτως λογικό να μην χάνεις κιλά.

Γιατί; Σύμφωνα με διατροφολόγους και personal trainers, σημασία δεν έχει τι τρως αλλά πότε το τρως και φυσικά είναι απαγορευτική η λιμοκτονία κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί οδηγεί σε διατροφικές παρασπονδίες το βράδυ λόγω… πείνας!

Σαφέστερα, οι ειδικοί κάνουν λόγο για καταστροφή του μεταβολισμού μετά από ολοήμερη πείνα. Καλό θα ήταν όσοι επιθυμούν να αδυνατίσουν να κάνουν μικρά και συχνά γεύματα ούτως ώστε να ενεργοποιούν τον μεταβολισμό τους και να κάνουν καύσεις.

Το μεγαλύτερο λάθος των ανθρώπων που δεν μπορούν να χάσουν βάρος είναι ότι δεν τρώνε πρωινό ή δεν τρώνε σχεδόν τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα όταν έρχεται το βράδυ να πεινάνε υπερβολικά και να τρώνε τα πάντα.

Τέλος, οι ειδικοί συστήνουν αν θέλεις να κάνεις κάποια διατροφική παρασπονδία καλό είναι να την κάνεις όσο πιο νωρίς γίνεται μέσα στη μέρα σου. Να μην τρως δηλαδή υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ψωμί) από το μεσημέρι και μετά καθώς είναι πιο δύσκολο για τον οργανισμό να τους κάψει.