Το Πάσχα πέρασε και όλοι τσιμπήσαμε λίγο παραπάνω. Κάτι το αρνί, κάτι τα αυγά και τα παγωτά με τα οποία «βομβαρδίζεται» ο οργανισμός μετά τη νηστεία, όλα οδηγούν στο να νιώθουμε φουσκωμένοι. Παρακάτω όμως, θα δείτε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί από τη διατροφική κραιπάλη του Πάσχα…

1. Πίνετε άφθονο χλιαρό νερό κάθε μέρα! Αν, μάλιστα, προσθέσετε και μια φέτα λεμόνι σε αυτό θα έχετε και πρόσθετα οφέλη. Μπορείτε, επίσης, να φάτε σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, καθώς επίσης και τροφές πλούσιες σε ίνες για να κρατήσει το εκκριτικό σύστημα του σώματός σας σε λειτουργία.
2. Αγαπήστε το συκώτι σας ! Το συκώτι σας είναι μέρος του φυσικού συστήματος αποτοξίνωσης του σώματός μας. Οφείλουμε να φροντίζουμε να είναι υγιές περιορίζοντας το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα σάκχαρα, τα κορεσμένα λίπη και τα φάρμακα. Μπορείτε επίσης να καταναλώσετε βότανα ή συμπληρώματα για την υποστήριξη της γενικής υγείας του ήπατος.
3. Ηρεμήστε! Η ψυχική ευεξία σας είναι εγγενώς συνδεδεμένη με τη γενική υγεία σας. Το στρες, μεταξύ άλλων, επιβραδύνει την αποτοξίνωση. Κρατήστε τα επίπεδα του άγχους σε χαμηλά επίπεδα, ώστε όλο σας το σώμα να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση.
4. Αναπνεύστε βαθιά! Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό και τη σίτιση των κυττάρων του σώματός μας. Κάθε φορά που κάνετε αυτή τη σκέψη κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές που καθαρίζουν και οξυγονώνουν το σώμα μας.
5. Δείπνο μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Μέχρι να επανέλθει ο οργανισμός σας στη φυσιολογική του κατάσταση, καλό θα ήταν να βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας και να μην τον επιβαρύνετε με επιπλέον θερμίδες αργά το βράδυ όπου κάνει λιγότερες καύσεις.