​Γενικότερα υπάρχει η θεωρία ότι οι άνθρωποι με χοληστερίνη δεν πρέπει να καταναλώνουν αυγά και γενικότερα όσοι είναι σε μεγάλη ηλικία. Κι όμως σύμφωνα με νέες μελέτες, τα αυγά είναι πολύτιμα για κάθε άνθρωπο. Έχοντας φυσικά πάντα όρια και μέτρο.

Βρετανικό ιατρικό περιοδικό δημοσίευσε ότι η κατανάλωση αυγών δεν συνδέεται με νοσήματα καρδιάς.

Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι:

•Τα αυγά σας βοηθάνε να γεννήσετε όμορφα μωρά. Είναι απαραίτητα στις εγκυμονούσες και ο λόγος είναι ότι τα αυγά είναι πλούσια σε μία βιταμίνη B, η οποία βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον η συγκεκριμένη βιταμίνη μειώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη χρωμοσωματικών μεταλλάξεων στα έμβρυα, όπως είναι το σύνδρομο Down.

•Μπορούν να μειώσουν τις απογευματινές λιγούρες σας. Αν τρώτε ένα πρωινό, υψηλό σε πρωτεϊνες, τις απογευματινές ώρες θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Όσοι λοιπόν ακολουθείτε κάποια δίαιτα και δεν θέλετε να έχετε λιγούρες επιλέξτε το πρωινό σας να περιέχει αυγό.

•Τα αυγά μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Περιέχουν αντιοξειδοτικά τα οποία μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου αλλά και διάφορων νοσημάτων καρδιάς.

•Μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή σας πίεση. Μία ακόμη ιδιότητα που οφείλεται στην πρωτεϊνη που περιέχουν. Όσοι καταναλώνουν αυγά δεν έχουν φόβο να εμφανίσουν υψηλή πίεση καρδιάς.