​Ο νέος τρόπος εκγύμνασης που βασίζεται στην ηλεκτρομυοδιέγερση (EMS=electric muscles stimulation) και κάνει θραύση στο εξωτερικό, έφτασε στην Ελλάδα και αναμένεται να γίνει η πρώτη στις προτιμήσεις των νέων, μέθοδος γυμναστικής!

Πρόκειται για μια καινοτόμο μορφή εκγύμνασης, όπου, στο χρονικό διάστημα των 25 λεπτών, μπορείς να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος μεσώ ηλεκτρικής διέγερσης, που σημαίνει ότι στέλνονται εγκεφαλικά σήματα με ηλεκ��ρόδια, σε όλους τους μύες ταυτόχρονα.

Το πρόγραμμα διαρκεί 25 λεπτά και χωρίζεται σε 3 στάδια:

α. Ενεργοποίηση μεταβολισμού, κάψιμο λίπους και καταπολέμηση κυτταρίτιδας με αερόβιο πρόγραμμα από τους personal trainers (10’).

β. Στατική γυμναστική με ηλεκτρομυοδιέγερση για σύσφιξη, αύξηση αντοχής, δύναμης και σωματικής διάπλασης (10’). (Το στάδιο αυτό αναλογεί σε 180’ γυμναστηριακής άσκησης).

γ. Body relax (5’). Το τελικό στάδιο κάνει αποθεραπεία σε όλο το σώμα.

Η ηλεκτροδιέγερση απευθύνεται σε όλους όσους δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, καθώς και σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όσο για το αν υπάρχει κίνδυνος; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος στη χρήση των μηχανημάτων. Έχει εγκριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το γεγονός ότι υπάρχουν 4.000 studios παγκοσμίως το επαληθεύει.

Όμως προσοχή, δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με βηματοδότη, θρόμβωση ή ανοιχτά τραύματα.