Γκότζι Μπέρι. Σίγουρα θα το έχετε ακουστά, αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει. Πρόκειται για το φρούτο που θεωρείται ότι αυξάνει τη διάρκεια ζωής και ότι βελτιώνει την υγεία. Είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Μάλιστα, λέγεται ότι οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το Γκότζι μπέρι και ως τρόφιμο και ως φάρμακο, για περισσότερο από 5000 χρόνια.

Σήμερα, το φρούτο αυτό ανήκει στις υπερτροφές κι έχει συμπεριληφθεί στη διατροφή πολλών ανθρώπων παγκοσμίως!

Το Γκότζι μπέρι είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και αμινοξέων. Έχει 6 φορές περισσότερα αμινοξέα από την γύρη μελισσών, 500 φορές περισσότερη βιταμίνη C ανά βάρος από τα πορτοκάλια, περισσότερο σίδηρο από το σπαν��κι, και περισσότερη βήτα καροτίνη από τα καρότα.

Επίσης, περιέχει μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο και βιταμίνες Β1, Β2, Β6 και βιταμίνη Ε, το οποίο συνήθως συναντάμε στα σιτηρά και τους σπόρους και πολύ σπάνια στα φρούτα. Άλλα χαρακτηριστικά είναι τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Επιπλέον τα Γκότζι μπέρι περιέχουν βητα- σιτοστερόλη, βηταίνη και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί έχουν τόσο σημαντική αξία για την υγεία και την φαρμακευτική.

Ένταξε και εσύ το πολύτιμο αυτό φρούτο στη διατροφή σου και επωφελήσου από τις ευεργετικές του ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά.